Де найбільше вітаміну С?

Де найбільше вітаміну С?

Вітамін А. Цим у великій кількості багаті морква, шпинат, гарбуз, помідор, диня, салат, щавель, зелена цибуля, селера, солодкий перець. Вітамін В1 міститься в крупах, хлібі з муки грубого помелу. Вітамін В2 у великих кількостях міститься в дріжджах, горосі і квасолі. Вітамін В6 міститься в дріжджах і бобових культурах.

Вітамін РР (нікотинова кислота), або вітамін В3 міститься в томатах, гречаної і вівсяної крупі, пшеничному борошні, бобових, ріпі, буряках, гарбузах, грибах. Вітамін С міститься практично у всіх фруктах, ягодах, овочах, зелені. Прекрасним джерелом є — чорна смородина, полуниця, шипшина, глід, персики, абрикоси, цитрусові, ківі, картоплю, червоний перець, петрушка, цибуля, кріп, капуста, листя щавлю. Вітамін D міститься в риб’ячому, також його багато в грибах.

Вітамін F їм багаті оливкова, мигдальне та льняна олії. Вітамін E міститься в зернових продуктах і. Вітамін К у великій кількості міститься в картоплі, томатах, моркві, зелені петрушки.

Фолацин міститься в, листових овочах, бобових. Калій головні його джерела — картопля, фрукти, овочі.

Фосфор міститься в і бобових продуктах, рибі. Натрій в харчової солі. Залізо організм отримує в основному з м’ясом та м’ясними продуктами. Йод найбільше міститься в морській рибі. Фтор.

В основному організм отримує його з.

Де найбільше вітаміну С?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты