Як готувати біляші?

Як готувати біляші?

Від одного тільки слова біляші у більшості людей починає прокидатися найсильніший апетит ці ароматні м’ясні пиріжки в нашій країні по праву вважаються одним з найпопулярніших видів випічки з м’ясом. Що може бути смачніше беляшей? Тільки біляші, приготовлені вдома своїми руками.

Ми розповімо про секрети приготування смачних домашніх беляшей. Готувати біляші можна на різному тесті, але найчастіше використовується дріжджове з ним біляші виходять більш смачними і ніжними. Прісне ж тісто можна використовувати у випадках, коли біляші потрібно приготувати пошвидше, так як воно забирає менше часу, ніж дріжджове. Існує також швидкий спосіб приготування дріжджового тіста для біляшів. На 1 кг борошна взяти 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 яйце, 500 мл молока і 5-7 г сухих дріжджів, які перемішуються з борошном, а не розчиняються в рідині.

Змішати дріжджі і половину борошна, влити тепле молоко, перемішане з сіллю і цукром, вбити яйце, замісити тісто (по консистенції воно буде трохи густіше сметани), поступово додаючи борошно, що залишилося, в занадто рідке тісто потрібно додати ще борошна до потрібної консистенції. Підготовлене тісто потрібно залишити на годину в теплі воно в 2-3 рази збільшиться в об’ємі.

Один з головних секретів смачних беляшей використання домашнього фаршу. Краще всього купити 150 г свинини і 350 г яловичини (на вказаної кількості тесту) і приготувати фарш своїми руками: м’ясо перекрутити в м’ясорубці, потім перемішати з 400 г також пропущеного через ріпчастої цибулі, поперчити і посолити. Секрет соковитості фаршу для беляшей в кількості лука, чим його більше, тим краще. Приправити фарш можна мускатним горіхом чи іншими спеціями за смаком.

Деякі господині віддають перевагу додавати у фарш для більшої його соковитості трохи води. При ліпленні беляшей робочу поверхню потрібно рясно посипати борошном, з тіста потрібно робити коржі близько 6-8 см діаметром по 2 см заввишки, потім ці коржі обмаківть в борошно і пальцями розтягувати. У центр коржі кладеться 1 ч. л. або трохи більше фаршу, краї загортаються. Деякі господині роблять біляші з отвором угорі, деякі без, це справа смаку, і тут кожен вирішує сам.

Перед смаженням біляші потрібно залишити для вистоювання мінімум на 15-20 хв. Смажити біляші потрібно на сковороді з великою кількістю масла (не менше 1 см у висоту), яке перед викладкою потрібно добре розжарити, не допускаючи його задимлення.

Як готувати біляші?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты