Як готувати каштани?

Як готувати каштани?

У країнах Європи каштани дуже давно стали улюбленою стравою. Вони з’являються на полицях супермаркетів тільки восени, коли ці горіхи дозрівають. Дуже великою популярністю користуються смажені каштани в різдвяні свята. Адже як приємно побалувати себе солодкими гарячими горішками!

Країна Рад розповість, як приготувати каштани. Не варто вважати, що каштани, які ростуть у нас на вулицях, можна вживати в їжу.

Справа в тому, що це декоративний каштан, горіхи якого дуже гіркі. Їстівні каштани ростуть у Вірменії, Азербайджані та на Кавказі. У Європі їстівні каштани ростуть в багатьох країнах.

Особливо цінними вважаються сицилійські. Звичайно, європейські каштани майже не йдуть на експорт, тому ми навряд чи зможемо знайти на ринку добірні горіхи розміром з мандарин (а саме такі цінуються найбільше).

Але все-таки і у нас можна придбати каштани, які можна готувати. Перед приготуванням каштани слід почистити від зовнішньої оболонки і гірких мембран.

Щоб стерти всю грязь з горіха, його натирають щіткою. Найпростіший спосіб, як приготувати каштани, це посмажити їх. Смажать каштани на сковороді (тільки не тефлоновою). Перед смаженням на каштанах слід зробити невеликі надрізи на їх плоскій стороні.

Без надрізів вони вибухнуть. Накрийте сковороду кришкою і просто чекайте, коли вони приготуються. Найсмачніші каштани це ті, які мають ось-ось лопнути.

Смажені каштани слід їсти тільки гарячими. Крім того, з каштанів готують велику кількість страв. Розповімо докладніше, як приготувати каштани. Хочете здивувати своїх гостей незвичайним блюдом, тоді приготуйте каштановий десерт.

Для його приготування Вам знадобиться 3 ст. л. вершкового масла Для початку каштани слід очистити від шкірки. Для цього на чистих каштанах роблять надріз хрест-навхрест і кладуть в духовку на деко.

При температурі 200 `З їх нагрівають, поки шкірка не лопне. Потім їх можна витягнути з духовки і очистити від шкірки. Очищені каштани варять протягом 5 хвилин. Зварені каштани викладають у вогнетривку форму і змішують з вершковим маслом і невеликою кількістю цукру.

Запікають каштани в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 `С. При подачі страви на стіл каштани поливають коньяком і підпалюють. Спробуйте приготувати ніжний пудинг з солодких каштанів. Для його приготування Вам буде потрібно 2 ст. каштанів

0, 5 ст. цукру 3 ст. л. вершкового масла 3/4 ст. борошна Попередньо очищені каштани варять у 0, 5 л молока до готовності. Бажано, щоб каштани почали вже розварюються.

Зварені каштани остуджують і перетирають через сито. Отримане пюре з каштанів розводять невеликою кількістю молока і додають цукор. Вершкове масло слід розтерти з борошном і додати в каштанове пюре. Приготоване пюре кип’ятять і потім остуджують. Окремо слід збити яєчні жовтки, і потім в них вводять піну з білків.

У зварене холодну каштанове пюре додають збиті яйця і всю суміш добре перемішують. Тепер можна випікати сам пудинг.

Візьміть будь-яку форму для запікання, змастіть її вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями. У підготовлену форму наливають каштанове пюре і ставлять у духовку на 45 хвилин. Готовий пудинг можна полити будь-яким солодким соусом. Як бачите, каштани це відмінний продукт для приготування десертів. Але також з них можна варити суп, робити звичайне пюре, подавати до риби, м’яса або додавати в салати.

Спробуйте і Ви поекспериментувати з цими горіхами, тим більше тепер Ви знаєте, як готувати каштани.

Як готувати каштани?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты