Як готувати купати?

Як готувати купати?

Купати. Рецепт приготування купати Сьогодні розповімо як готувати купати. Це не так складно, як може здатися на перший погляд. Звичайно традиційні купати готують на вогні, на вугіллі, а ми приготуємо купати в духовці.

Ну хто не любить домашні, апетитні і ароматні ковбаски. Порадуйте своїх близьких домашньою кухнею. Купати дуже зручні тим, що нафаршировані ковбаски можна заморозити, а при необхідності дістати і підсмажити на сковороді.

Так, несподівано прийшли гості ніколи не застануть Вас зненацька. Блюдо це грузинське і подавати його покладено з терпким червоним грузинським вином.

Дуже смачно! кишки свинячі сухі — 5 гр. (Або будь-які інші); гарант — 10 гр. (Або барбарис в зернах — 15 гр.); Спеції (кориця, гвоздика, кмин, перець), сіль за смаком. Почнемо з фаршу.

Сиру свинину необхідно пропустити через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю і часник очистити і дрібно порубати. Додаємо до свинини цибуля, часник, гвоздику, корицю, кмин, перець і сіль за смаком і зерна граната або барбарису. Все добре перемішуємо. Тепер отриманим фаршем нам необхідно наповнити кишки.

Кінці ковбасок зав’язуємо нитками і надаємо їм форму підкови. Викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 С духовку до готовності. Купати повинні повинні зарум’яниться. Приємного апетиту!

Традиційний розмір цих ковбасок 15-17 см. Для того щоб фарш був соковитим, в нього додають трохи води або бульйону. Іноді навіть додають чарочку коньяку.

Головне при перемішуванні фаршу бути дуже обережними, щоб не розчавити зерна граната. Купати можна брати з собою на природу і готувати їх на решітці, але при цьому купати необхідно буде змастити маслом, щоб вони не пригорали. А для додання красивою скоринки, купати змащують кетчупом або томатною пастою перед обжаркой. Дивіться В Грузії роблять два види купат: свинячі і по-Імеретинській.

Свинячі — дуже гострі, жирні і в них багато спецій. А по-Імеретинській — це ковбаски з ліверу і жиру.

У Грузії купати готують в основному восени, коли достигають гранати і барбарис. Це дуже вдалий час для того щоб висушити ковбаски на верандах в природних умовах.

Деякі вважають що сушка повинна триває два тижні, а деякі думають, що достатньо і двох днів.

Як готувати купати?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты