Як готувати лисички?

Як готувати лисички?

Нещодавно мені друзі привезли лисичок. Грибов відповідно.

Стиглі, тверденькіе, классненькие гриби — лисички. Я в курсі, як приготувати свіжі білі, підосичники, опеньки або підберезники. А як лисички робити я сам ніколи не робив. У далекому радянському дитинстві я з татом ходив і збирав їх по Володимирським лісам.

У тата були свої, відомі тільки, як він говорив, йому, галявинки з лисичками. Лисички адже кучкуються, не як опеньки — в відособлений грибний мітинг на пеньку, а скоріше, як openair — великий галявиною.

Але я не про це. Так от, привезли мені друзі лисичок. І питається, як їх зробити. Суп, наскільки я знаю, з них не варять, сушити — я навіть не знаю — чи можна, солити і маринувати — це було в цей раз вище моїх сил.

Відповідь була одна — смажити їх. Адже що може бути крутіше, ніж смажені лисички — як гарнір до м’яса, як похідна для салату, як наповнювач для яєчні і як, зрештою, самостійне блюдо.

Смачне, поживне, натуральне, корисне. Для того, щоб абсолютно точно не помилитися (шкода адже, якщо загублено гриби), я попросив мою маму розповісти мені що з лисичками робити. За нижче наведеними фотографій, які робилися в суворій відповідності з маминими рекомендаціями, і була складена ця публікація.

Викладаємо на бааальшой сковорідку з невеликою кількістю рослинної (і рафінованого) масла наші гриби — з бааальшой гіркою, бо вони все-одно ужарітся в кілька разів і скоротяться в обсязі. Ставимо гриби на малесенький вогник і закриваємо гриби кришкою, поки лисички не дадуть воду — це буде видно, що випарюють з грибів вода клекоче під ними. Хвилин 10-15 пройти повинно, приблизно. пол-кіло грибів) воду.

До речі, забув зовсім — при підготовці грибів — особливо великі особини лисичок ріжемо на частини. А то, такі лопухи погано прожарюються і взагалі — виглядають потім вже готовими, не естетично).

Як готувати лисички?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты