Як їсти креветки?

Як їсти креветки?

Креветки це відмінне джерело протеїнів і швидка, легка закуска. У креветках міститься багато корисних жирних кислот Омега-3, вітамін В12, селен, а також антиоксиданти, які підвищують імунітет.

До того ж креветки запобігають проблеми з серцем, хвороба Альцгеймера і навіть рак. Як їсти креветки? Можна купувати як заморожені креветки, які були попередньо зварені, так і сирі, які потрібно буде зварити самим.

Як чистити і подавати креветки Чистити і є креветки це одне з найпростіших і в той же час чудових задоволень, яке дарує нам море. Потрібно просто очистити креветки від панцира і вмочити в соус. Можна збризнути їх невеликою кількістю лимонного соку.

Але перш ніж є креветки, їх потрібно приготувати. Цей процес так само простий, як і поїдання креветок. Найчастіше креветки продаються вже готовими до вживання і все, що вам залишається зробити це очистити і з’їсти їх. Але є люди, які все ж віддають перевагу ще трохи проварити креветки, куплені в магазині. Якщо ви вирішили зварити креветки, то чи не знімайте з них панцир, він додасть їм більше смаку.

Коли креветки будуть готові до вживання, переверніть їх лапками вгору. Пальцями притисніть креветку в районі голови і зніміть з неї панцир. У креветок він дуже тонкий, тому знімається досить легко.

Постарайтеся зберегти хвіст креветки цілим, так як його можна використовувати для оздоблення. У міру очищення кожної креветки, викладайте їх на блюдо.

Чи не кладіть їх просто в купу, а акуратно розкладіть на тарілці так, щоб у центрі залишилося порожній простір, куди ви поставите ємність з соусом. Після того, як ви очистили все креветки і розклали їх на блюді, надріжте лимон і збризніть креветки лимонним соком. Можна також прикрасити страву лимонними часточками по краях. Вони будуть служити не тільки для прикраси, але і давати додатковий сік тим, кому це подобається. Потім поставте в середину блюда соусницю.

Тепер можете насолоджуватися прекрасним смаком креветок. Деякі люблять наливати соус для креветок в келих для шампанського. Тоді креветки потрібно розташувати по краях келиха по п’ять-шість штук, тоді в кожного буде свій власний креветочний коктейль. Кілька рецептів з креветками Можна приготувати також салат з креветок. Для цього обсмажте чотири великих шматка бекону на сковороді, потім додайте туди очищені креветки.

Посоліть і поперчіть за смаком і залиште все на вогні на п’ять хвилин, поки креветки стануть непрозорими. Потім викладіть суміш креветок і бекону на тарілку, додайте туди баночку консервованої білої квасолі, яка додасть ще більше протеїнів вашому страви. Все добре перемішайте і подавайте блюдо зі свіжим шпинатом або руколою, злегка окропивши салат бальзамічним оцтом. Ви можете використовувати креветки і для приготування буріто.

Для цього збризніть готові до вживання креветки лимонним соком або соком лайма і загорніть їх у тортилью з цілісного зерна разом з перцем, цибулею, салатом-латук, помідорами і кукурудзою. А якщо ви хочете здивувати своїх домашніх оригінальної пастою, то змочіть креветки оливковою олією з сіллю і помістіть їх у духовку на шість хвилин. Подавайте готові креветки, виклавши їх на тарілку з пастою. Правила етикету Якщо вам подали креветки в ресторані або в гостях, запам’ятайте деякі правила, як їх потрібно правильно їсти: Є креветочний коктейль можна виделкою для устриць, хоча якщо її немає, то підійде будь вилка невеликого розміру.

Якщо креветка велика і ви не з’їсте її за один раз, то беріть виделкою кожну креветку і розріжте її на тарілці, на якій були подані креветки. Якщо креветки подаються в якості основної страви, тобто їх потрібно за допомогою ножа і виделки. Якщо соус до креветок подали в окремій ємності, то занурювати креветки туди можна тільки в тому випадку, якщо цей соус подали особисто вам, а не для всіх сидячих за столом. Якщо ж соус був поданий на всіх, то набирайте трохи соусу ложкою і кладіть його собі на тарілку і потім макайте в нього креветки.

У деяких стравах креветки подають неочищеними. У такому випадку вам потрібно буде самим очистити креветки і скласти панцири на спеціально подану для цього тарілку. Якщо креветки подаються в якості закуски, їх можна їсти руками. Беріть креветку за хвіст і занурюйте її в соус. Головне, щоб ви не мачали одну і ту ж креветку в соус двічі.

До креветкам в часниковому соусі зазвичай подають легке червоне вино, наприклад, Мерло. До смажених креветок або до креветок-гриль буде доречний Совіньон.

Як їсти креветки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты