Як користуватися духовкою?

Як користуватися духовкою?

Багато господинь скаржаться на свої газові духовки пиріг не пропікається, м’ясо підгорає. Навіть власниці дорогої техніки не завжди задоволені результатами готування в ній. А між тим спекти пиріг в газовій духовці зовсім не важко, якщо дотримуватися кількох нескладних правил. Багато господинь здійснюють дві вельми поширені помилки, здатні зіпсувати будь-яку страву.

Найчастіша помилка — використання замість дека піддону для збирання жиру, зазвичай входить в комплектацію духової шафи. Піддон призначений для збору жиру, що капає з страви при обсмажуванні м’яса на решітці або рожні. Його належить встановлювати під гратами. Якщо піддон використовувати як дека, то він обмежить рух гарячого повітря в духовій шафі, в результаті пиріг підгорить знизу і залишиться сирим зверху. Пиріг або інший продукт потрібно розміщувати на решітці або на спеціальному деку для випічки.

Інша поширена помилка якщо пиріг не пропікається, деякі господині додають газ, підвищуючи температуру в духовці. А в результаті низ пирога пригорає. У цій ситуації слід просто протримати випічку в духовці трохи довше. Піддон для збору жиру Розташування решітки і піддону в духовці 1. Перед початком готування обов’язково вийміть з духовки всі зайві предмети, там не повинно бути сковорідок, жаровень, дек, нічого, що може порушити циркуляцію теплових потоків.

2. Перш, ніж ставити продукт в духову шафу, необхідно попередньо прогріти духовку на протязі 15 — 20 хвилин на максимальній температурі. Після цього можна поставити деко з пирогом на грати і встановити необхідний температурний режим. 3. Щоб верх і низ пирога пропікалися рівномірно, продукт слід розташовувати так, щоб навколо нього залишалося достатньо місця для вільної циркуляції гарячого повітря.

Це стосується і електричних духовок. Виняток становлять тільки духовки з конвекцією — примусовою циркуляцією повітря за допомогою вентилятора.

4. Намагайтеся якомога рідше відкривати дверцята духовки в процесі приготування страви. Слідкуйте за приготуванням через оглядове вікно, включивши підсвічування. 5. Готовність випічки можна перевірити, проткнув пиріг сірником. Якщо тісто не прилипає до сірника — виріб готовий.

6. Після виключення залиште пиріг в закритій духовці на 5 — 10 хвилин. Якість випічки залежить від температурно-часового режиму і розташування продукту в духовці. Якщо в рецепті не вказано інших даних, то користуйтеся при випічці наступними температурними режимами: Невисокі пироги і булочки випікайте при температурі 210 — 220С.

Високі пироги і пироги з начинкою випікайте при температурі 190 — 200С. М’ясо випікають при температурі 180С.

М’ясо у фользі випікають при температурі 200С. Рибу випікають при температурі 150 — 180С. Піцу випікають при температурі 220С. Лазанью випікають при температурі 200С.

Безе випікають при температурі 140С.

Як користуватися духовкою?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты