Як називається кава з морозивом?

Як називається кава з морозивом?

Багато хто знає, а для багатьох питання: от кава з морозивом як називається і чому? З приходом теплої, а далі спекотної погоди кавомани воліють прохолодний кави, а гурмани кави кави з морозивом, або гляссе (вимовляється гляссЕ).

Своїм походженням як само гляссе, так і його назва зобов’язане французам. Мабуть, у Франції і народився цей напій. Хоча хто знає достеменно? Ну, слово-то точно французьке (glac лід, застиглий, заморожений).

Кава-гляссе готують з свіжозвареного еспресо або з розчинної кави, остуджуючи його і додаючи іноді кубики льоду. Потім в охолоджений напій кладуть приблизно стільки ж морозива. Часто поливають сиропом і завершують симфонію смаку збитими вершками. У гляссе кави з морозивом іноді додають лікер, щоб вийшов неперевершений коктейль.

Звичайно, смак залежить від того, хто буде готувати. А найоригінальніший рецепт гляссе з додаванням яєчних жовтків. Їх збивають з цукром, додають у каву і варять на водяній бані. Після цього вже остуджують і кладуть кульки морозива.

І заливають сиропом. Ось ви і дізналися або переконалися у своїй правоті відповіді на питання: кава з морозивом як називається і звідки це взялося?

Правильно, гляссе, з Франції.

Як називається кава з морозивом?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты