Як обробити щуку?

Як обробити щуку?

З такої риби, як щука можна приготувати різні чудові страви. Навариста вуха, рибні котлети або більш вишукані рецепти вимагають правильної підготовки риби для подальшого використання в готуванні. Деяких господинь цікавить таке питання: «Як обробити щуку на філе? «Для цього необхідно мати обробну дошку, розміром по-більше, гострий ніж і звичайно ж щуку. Якщо щука заморожена, то її необхідно попередньо розморозити. Для цього можна використовувати лібомікроволновку, або налити у велику ємність води з сіллю і покласти туди рибу таким чином, що б вода повністю її покривала.

Після всіх цих попередніх процедур, щуку необхідно гарненько промити і трохи обсушити за допомогою харчової паперу. Далі необхідно за допомогою гостро наточеного ножа відрізати черевні плавники разом з шматочком шкіри. Потім слід зробити надріз по лінії зябер з боку черевця щуки.

Розпоровши таким чином черевце, потрібно обережно витягти від туди всі нутрощі. Після чого потрібно розрізати щуку на дві половинки за допомогою ножа, направляючи його від зябер до хвоста вздовж хребта. У підсумку вийде два шматки, один їх яким і є філе щуки, а на іншому шматку залишиться голова і хвіст. Для того, що б відокремити і на другому шматку м’якоть від хребта, необхідно перевернути шматок хребтом на стіл і гострим ножем акуратно зрізати філе.

Для видалення кісток необхідно зрізати ту частину філе, де розташовувалися нутрощі. Потім для того що б зняти шкірку з м’якоті, необхідно перевернути філе шкіркою вниз. Притискаючи виделкою рибу з боку хвоста, іншою рукою треба зняти шкірку з м’якоті, провівши швидко ножем від хвоста верх уздовж шкурки. Так само треба вчинити і з другим кусом філе.

Тепер підготовлена м’якоть готова до використання.

Як обробити щуку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты