Як отримати візу до Німеччини?

Як отримати візу до Німеччини?

Громадянам Росії для відвідин Німеччині знадобиться шенгенська віза, подати документи на отримання якої можна в Візові центри Німеччини в містах РФ. Вимоги до пакету документів в цілому стандартні общешенгенскіе, з особливостей копії сторінок внутрішнього паспорта і обов’язкова виписка з банківського рахунку в якості фінансової гарантії поїздки. Візу роблять приблизно за 2 тижні і, що особливо приємно, не мають тенденцію затримувати видачу готових паспортів. Нагадаємо: приїхавши до Німеччини, ви зможете легко заглянути на день-другий до сусідів по Європі завдяки об’єднаному візовому режиму.

закордонний паспорт (термін дії не менше 3 місяців після закінчення поїздки) з як мінімум 2 чистими сторінками, 2 фотографії 3, 5 × 4, 5 см на світлому фоні, без куточків. Одну фотографію необхідно приклеїти до анкети, іншу прикріпити скріпкою до паспорта копія всіх сторінок внутрішнього паспорта, а також копію сторінки з інформацією про раніше видані закордонних паспортах, навіть якщо вона порожня анкета, заповнена та підписана особисто заявником виписку з банківського рахунку і ксерокопія кредитної карти або тревел -чеки. Крім цього, при подачі заяви на візу в обов’язковому порядку необхідно надати на обробку персональних даних. Термін оформлення візи до 10 робочих днів (не враховуючи п’ятниць), мінімум 4-5 днів (при особистій подачі).

Непрацюючим пенсіонерам оригінал і ксерокопію пенсійного посвідчення, довідку з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку, заява за підписом даної особи про те, що він оплачує витрати по перебуванню в Німеччині, і ксерокопію першої сторінки його російського паспорта. Студентам і школярам довідку з місця навчання, оригінал і копію студентського квитка, а також довідку з місця роботи особи, що оплачує витрати на поїздку, заява за підписом даної особи про те, що він оплачує витрати по перебуванню в Німеччині, і ксерокопію першої сторінки його російського паспорта. Для буде потрібно нотаріально завірене перекладене на німецьку або англійську мову дозвіл на виїзд дитини, виписане в країни Шенгенської угоди, та копія свідоцтва про народження. Плюс необхідно надати їх копії, перекладені на англійську або німецьку мову.

Також знадобиться ксерокопія всіх сторінок російського паспорта дитини, якщо такий вже є. У разі відсутності одного з батьків офіційний документ, що підтверджує це (свідоцтво про смерть, книжка матері-одиночки). Неповнолітні громадяни (до 18 років), що виїжджають з країни у супроводі батьків (опікунів, усиновителів або піклувальників), повинні мати документ, що підтверджує спорідненість з ними (свідоцтво про народження, опіку, шлюб та інші). На дітей, незалежно від того, вписані вони в паспорт батьків чи ні, заповнюються також 2 окремі анкети. У разі оформлення візи самостійно, необхідно також надати: бронь готелю і підтвердження оплати готелю на весь термін перебування (оригінал або факс; докази, отримані через інтернет, не приймаються) у разі приватного візиту необхідно надати оригінал та копію запрошення від жителя Німеччини.

Запрошення оформляється на офіційному бланку у відомстві у справах іноземців за місцем проживання особи, яка запрошує і містить гарантії прийняття на себе всіх витрат по перебуванню заявника відповідно до W 66-68 Закону про перебування іноземців на території Федеративної Республіки Німеччина, а також засвідчення підпису запрошує. Приймаючою стороною може виступати громадянин Німеччини або інша особа, легально проживає на території ФРН медичний поліс (оригінал і копію), дійсний на весь термін поїздки і у всіх країнах Шенгену. Сума страхового покриття повинна становити не менше 30 тисяч євро в разі туристичної поїздки детальне (по днях) опис маршруту. Прийом документів у Візовому центрі Німеччини в Москві здійснюється тільки за попереднім записом за телефонами: (499) 6811365 та 426-03-25 (дзвінок платний) або. У процесі запису на прийом необхідно чітко вказати дати і цілі візиту, кількість осіб (якщо планується подорож у складі групи).

Для громадян Білорусі, Казахстану та України необхідно надати той же пакет документів, що і росіянам. Вартість візи для білорусів 60 EUR, для українців 35 EUR, для громадян Казахстану 60 EUR.

Консульський збір складає 35 EUR. Додатково стягується збір за послуги Візового центру в розмірі 720 RUR. Збір сплачується безпосередньо у Візовому центрі при подачі документів, в рублях за курсом на день оплати.

У разі відмови у візі збір не повертається. Збір не стягується з дітей, які не досягли 6 років. Посольство Німеччини в Російській Федерації адреса: Москва, вул. Мосфільмовская, 56 Консульський відділ Посольства Німеччини в Москві адреса: Ленінський пр-т, 95А

Візовий центр Німеччини в Москві адреса: вул. Шаболовка, 31, стр. 5 єдиний телефон Візових центрів в Росії: (499) 681-13-65, 426-03-25

Візовий центр Німеччини в Саратові адреса: вул. Вавилова, 38/114 Візовий центр Німеччини в Ростові-на-Дону адреса: вулиця Семашко, 117г Візовий центр Німеччини в Казані адреса: вулиця Тазі Гіззата, 4 Візовий центр Німеччини в Нижньому Новгороді адреса: вул. Ошарская, 16

Генеральне консульство Німеччини в Санкт-Петербурзі адреса: 191123, м. Санкт-Петербург, вул. Фурштатская 39 Генеральне консульство в Калінінграді адреса: 236008, м. Калінінград, вул.

Ленінградська 4 Генеральне консульство в Єкатеринбурзі адреса: м. Єкатеринбург, вул. Куйбишева, 44, офіс 702 телефон / факс: (343) 351-13-30, запис на подачу заяв: 378-7393, 310-3788 (дзвінок платний)

Генеральне консульство в Новосибірську адреса: м. Новосибірськ, Червоний проспект, 28 телефон / факс: (383) 231-00-52, 231-00-20, 231-00-55 Разом з Німеччиною також читають про, і.

Як отримати візу до Німеччини?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты