Як перевірити вино?

Як перевірити вино?

Користуйтеся носом. Запахи дають підставу для занепокоєння. Запах хересу.

Тільки херес може пахнути хересом. У некріплених винах такий запах вказує на окислення. Оцтові запахи. Якщо вино пахне оцтом, значить, воно перетворюється на оцет. Запах тухлих яєць.

Жахливий запах сірководню може утворитися під час бродіння. Він є ознакою недостатнього майстерності винороба. Цвілеві, затхлі запахи. Такі запахи можуть виникнути в результаті впливу на вино поганий пробки. Незначний вплив зіпсованої пробки може зробити аромат і смак вина більш тьмяним, але воно залишиться придатним для вживання.

Користуйтеся смаковими рецепторами. Ваш рот і мова зазвичай повинні підтверджувати те, про що повідав ніс. Але іноді дефект більш чітко проявляється в запаху, ніж в смаку, або навпаки.

Користуйтеся своїм носом і смаковими рецепторами спільно при оцінці вина. Негарно, але не зіпсовано. Шматочки пробки, плаваючі в келиху вина, не мають ніякого відношення до смаку пробки. Вони виглядають некрасиво, але не мають жодного впливу на букет вина.

На пробках і на дні пляшок білого вина часто утворюються білі кристали. Це природні відкладення, звані винним каменем. Вони нешкідливі і не змінюють смак напою.

Після декількох років зберігання, в пляшках червоного вина часто утворюється осад. Цю проблему найкраще вирішувати за допомогою Декантірованіе, тобто переливання вина в графин для зняття осаду.

Як перевірити вино?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты