Як позбутися запаху часнику?

Як позбутися запаху часнику?

Хто не любить гострі делікатеси? Цибулю і часник можуть змінити смак найменш улюблених овочів і перетворити їх апетитні страви. Але багато насолоджуються сирою цибулею або зубчиком часнику, не турбуючись про жахливий запах, який вони надають диханню. Або просто не знають, як його позбутися.

Часник надає їжі смак, і це основна причина його використання в кулінарії. Всім відомо, що він також надзвичайно корисний для здоров’я. Але головний недолік часниковою їжі у великій кількості сірчистих сполук, які викликають неприємний, просто нестерпний запах з рота. Сирий часник відомий як один з найбільш корисних продуктів харчування. Противірусні, протигрибкові, антибактеріальні, знеболюючі властивості його унікальні.

Це універсальний інгредієнт безлічі кулінарних рецептів. Сьогодні можна купити часник у вигляді порошку, гранул і навіть таблеток, але форма не вирішує проблеми неприємного запаху. Вважається, що краще використовувати свіжий часник, хоча рецептура деяких страв передбачає додавання саме гранульованого часнику або навіть часникового масла.

Набір корисних для здоров’я речовин практично однаковий, незалежно від форми та попередньої обробки цього продукту. Коли ви їсте часник, алліцин, елемент, який в ньому міститься, розпадається з виділенням сірководню (цей газ відомий кожному запахом тухлих яєць). Наш організм позбавляється від сірководню, ми видихаємо його, а результат неприємний запах з рота.

Дослідження показали, що наш організм потребує сірководні і навіть сам виробляє цей газ, який грає роль антиоксиданту і допомагає стимулювати кровоносні судини і поліпшити кровообіг. Часникова дієта може збільшити рівень сірководню, який, у свою чергу, може захистити від різних видів раку, включаючи рак грудей, простати і товстої кишки, а також хвороб серця, кажуть експерти. Незважаючи на їдкий запах, часник не варто виключати з дієти. Ось кілька простих способів позбутися від часникового дихання, які корисно запам’ятати.

Насіння фенхелю допоможуть нейтралізувати неприємний запах. В індійських ресторанах їх навіть подають у вигляді окремого страви. Одна чайна ложка злегка підсмажених або сирих насіння освіжить дихання, допоможе травленню, дезінфікує порожнину рота.

М’ятна жувальна гумка може приховати запах часнику на деякий час. Йогурт допоможе зменшити концентрацію газів, які створюють неприємний запах. Зелений чай також знижує концентрацію сірководню.

Пожувавши насіння кардамону, можна позбутися поганого запаху в роті. Жування різних трав, таких як м’ята, коріандр, полин, евкаліпт, розмарин може допомогти вирішити проблему з неприємним запахом. Після часниковою їжі можна пожувати петрушку, щоб освіжити дихання. Високий рівень хлорофілу в петрушці позбавить ваш організм від токсинів і сірководню.

Лимонний сік допоможе усунути запах часнику з ваших рук. А якщо пожувати лимонну цедру або корочку, то можна позбутися неприємного запаху з рота. Чищення зубів протягом 2-3 хвилин зменшить запах. Також можна використовувати спеціальний скребок для мови, щоб вбити бактерії.

Використання ополосківателей для порожнини рота, які містять ефірні масла, такі як масло чайного дерева, м’ятна олія або масло лимона, також допоможе позбавитися від запаху сірки в роті.

Як позбутися запаху часнику?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты