Як правильно варити кальмари?

Як правильно варити кальмари?

Незважаючи на дешевизну і прекрасний смак, кальмари багато господинь готують не так часто. Причиною тому неточність опису процесу їх приготування, внаслідок чого кальмари виходять аж ніяк не настільки смачними, як хотілося б. У цій статті ми розповімо про те, як правильно готувати кальмари, щоб їх м’ясо виходило ніжним і ароматним. Правильно приготоване м’ясо кальмарів відрізняється неймовірною ніжністю, прекрасним смаком, дуже поживно і корисно багата на поліненасичені жирами, білком, залізом, йодом, міддю, фосфором, вітаміном Е, селеном. Кальмари відносять до дієтичних продуктів, вони корисні і дорослим, і дітям.

Таурин, що міститься в них, знижує рівень холестерину в крові, надає антисклеротичну дію і стабілізує кров’яний тиск. Кальмари прекрасно підходять для приготування салатів, гасіння, смаження і навіть супів. Щоб кальмари виправдали очікування їх, перш за все, потрібно правильно вибирати: тушки повинні легко відділятися один від одного, не бути злиплими це знак того, що вони вже розморожувалися.

Плівка кальмарів повинна бути сірого, злегка рожевого або фіолетового кольору, а м’ясо обов’язково білим. Якщо колір не білий, значить кальмари вже розморожувалися.

Другий важливий нюанс при готуванні кальмарів правильне чищення. Щоб їх легко очистити, складіть заморожені кальмари в посуд, залийте окропом шкіра відразу згорнеться і відійде, потім окріп потрібно швидко злити, залишки плівки зняти, видалити нутрощі і прозорий хребет. Варка кальмарів.

Поширена помилка варити кальмарів 3-5 хвилин, в цьому випадку м’ясо виходить несмачним і жорстким. Варити кальмари слід не більше 3 хв, або більше півгодини після закінчення цього часу м’ясо кальмара знову стає ніжним і м’яким (але сильно втратить в об’ємі і вазі). Найпростіший спосіб варіння кальмарів: довести в каструлі до кипіння 2 л води, підсолити її до смаку, додати перець-горошок і лавровий лист, прокип’ятити воду ще 5 хв, потім по одному опускати очищені кальмари, витримуючи кожну тушку у воді протягом 10 секунд . Приготовлені таким чином кальмари вийдуть м’якими, смачними і ніжними.

Смажити кальмари, як і варити, слід не більше трьох хвилин. Чим довше м’ясо кальмара буде піддаватися температурній обробці, тим більш жорстким воно вийде.

В цілому кальмари потрібно або швидко обсмажувати, або довго гасити (вищезгадані 30 хвилин).

Як правильно варити кальмари?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты