Як приготувати аджику?

Як приготувати аджику?

16 рецептів приготування аджики в домашніх умовах — грузинська, вірменська, по-киевски, з помідор і перцю, червона і зелена — на будь-який смак! 2, 5 кг помідорів Помідори, яблука, моркву і солодкий перець пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою і кип’ятити 1 годину. Після кип’ятіння додати цукор, соняшникова олія, гіркий перець, часник і сіль. Не кип’ятити, тільки довести до кипіння.

Гіркого перцю можна покласти більше або менше (за смаком). 4 ст. ложки цукру 4 ст. ложки солі

Пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою, додати сіль, цукор. Дати постояти в посуді 2/3 дні, потім додати оцет, добре перемішати і розкласти по банках. 2, 5 кг помідорів 1 кг. моркви

Помідори, солодкий перець, яблука, моркву і гострий перець пропустити через м’ясорубку. Варити 1 годину. У трохи остигнула масу додати часник, соняшникова олія, оцет, цукор і сіль. Перемішати, розлити по банках, зверху / трохи соняшникової олії, закрити поліетиленовою кришкою.

Примітка: 1 стручок гострого перцю можна замінити на 1 ч. п. меленого гострого перцю. Все пропустити через м’ясорубку, розмішати і розкласти по ємностей, зберігати в холодильнику. 0, 5 кг моркви

0, 5 кг солодкого перцю 0, 5 кг кислих яблук (антонівка) 0, 25 склянки солі

0, 75 склянки олії Все натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку. Варити 50/40 хвилин, перекласти в банки і закрити. Часнику і гіркого перцю можна покласти більше або менше / за смаком.

0, 5 кг цибулі 0, 5 л. рослинного масла Все пропустити через м’ясорубку і варити 2 години.

Всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку. Перемішати з сіллю, аджика готова. Все пропустити через м’ясорубку, додати сіль, масло і варити 2 години. Закривати в стерилізовані банки. 0, 5 кг хрону

Внутрішність перцю не вичищати, видалити тільки зелені хвостики, а насіння залишити. Все пропустити через м’ясорубку, додати оцет, цукор і сіль.

Дати постояти 50 хвилин, потім розлити в чистий посуд. Варити не треба, зберігати без холодильника.

1/2 ст. ложки солі Перемелені і посолені помідори з часником витримати пару годин, щоб сіль розійшлася, не забуваючи перемішати хоча б пару раз, і розлити в стерилізовані банки. 0, 5 кг хрону Всі перемолоти на м’ясорубці, включаючи насіння з перцю (у ньому обрізаються тільки хвостики і всередині він не вичищається), додати цукор, сіль, оцет, дати постояти хвилин 50-60, розлити по пляшках.

Кип’ятити не потрібно. Зберігається добре в пляшках без холодильника. Перець і часник пропустити через м’ясорубку, додати прянощі. Іноді додають дрібно стовчені волоські горіхи. Суміш посипати крупною сіллю і влити оцту, щоб вийшла волога густа паста, добре пристосована для тривалого зберігання в щільно закупореній скляній або керамічному посуді.

Гострий червоний перець замочити на годину. Додати коріандр, хмелі-сунелі, корицю, горіхи, подрібнену кінзу, часник і сіль.

Пропустити 3-4 рази через м’ясорубку з дрібною решіткою. Зберігати в холоділнік, бажано в закритому посуді, інакше висихає. Хороша для соусів, тушкування, як приправа до супу (тільки в тарілку) і т. д. Як приправа при смаженні не годиться.

Гострий червоний перець замочити на годину. Додати коріандр, хмелі-сунелі, корицю, горіхи, часник і сіль.

Пропустити 3-4 рази через м’ясорубку з дрібною решіткою. Зберігати в будь-якому місці, при будь-якій температурі, але бажано в закритому посуді, інакше висихає. Змішана з сіллю аджика хороша для обмазування курки або м’яса перед смаженням у духовці. Все пропустити через м’ясорубку, посолити, і залишити в емальованому посуді на 10/15 днів, щоб аджика перебродила, не забуваючи її щодня перемішувати.

Одна тонкість / солити слід помідорний сік, до того як додасте часник і перець, інакше потім смаку солі не відчуєте. 1 кг яблук (чем. кисліші, тем. Краще) 2 ст. ложки солі 2 ст. ложки червоного пекучого перцю (можна покласти 1 ст.

ложку чорного, 1 ст. ложку червоного) Всі овочі пропустити через м’ясорубку (помідори краще попередньо очистити від шкірки або пропустити через соковижималку).

Щоб помідори легко очищалися від шкірки, їх потрібно залити окропом на 5/7 хвилин. Заправити олією, цукром, сіллю, спеціями і уварювати години 2/5 до потрібної консистенції. Готову аджику розлити гарячий по стерилізованих банках, закатати і укутати.

Сіль 2 ст. л. Часник, перець і кабачки пропустити через м’ясорубку, потім додати томатну пасту, цукор, сіль, рослинне масло і воду. Все ретельно перемішати і кип’ятити 20 хвилин. Наприкінці кип’ятіння додати оцет.

Аджику розкласти по банках, може зберігатися до зими і можна їсти відразу ж.

Як приготувати аджику?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты