Як приготувати картоплю фрі?

Як приготувати картоплю фрі?

Дорогі друзі, як ви знаєте, мені не чужі кулінарні шедеври. Була справа, я навіть свій на конкурс відсилав, але нічого не виграв.

Напевно, був не надто серйозно налаштований, але не суть важливо. Сьогодні я вирішив розповісти вам про те, як я готую картоплю фрі. Після того як я підсів на общепит, захотілося заощадити і навчитися готувати картоплю фрі так, як це роблять в Макдональдс. Зрозуміло, що в домашніх умовах зробити це дещо проблематично. Знадобиться відповідний кухонний інвентар та інгредієнти, а головне час і бажання.

І так, що нам знадобиться? А знадобиться нам не так вже й багато: картопля, сіль і соняшникову олію. Ось і всі інгредієнти.

Ну а далі слідуємо покрокової інструкції. Крок 1: підготовка картоплі.

Візьміть, бажано великий, картоплю. Промийте і почистіть, а потім і нашаткуйте його соломкою. Для шинкування картоплі найкраще використовувати спеціальну шатківницю.

Якщо такої немає, наріжте картоплю однаково довгими скибочками, товщиною в 0, 5 1 см., для рівномірній їх прожарювання. Викладіть шматочки картоплі на рушник, і дайте їм добре просохнути. В іншому випадку, занурений в гаряче масло, картопля почне стріляти і ми ризикуємо отримати опік і / або забруднити маслом одяг.

Крок 2: жарка картоплі. Найкраще готувати картоплю фрі в спеціальній фритюрниці. Що таке фритюрниця? Фритюрниця (від франц. Friture смаження, топлений жир) це електронний пристрій для смаження харчових продуктів в гарячому маслі або жирі (фритюрі). Можна довго і барвисто розписувати перевага цієї штуки, але мені не хочеться на цьому сильно зациклюватися.

Скажу лише, що картопля, смажена у фритюрі, містить всього 7, 5% олії, на відміну від 11% у тієї, що приготовлена на сковорідці. Якщо ж у вас немає фритюрниці, візьміть глибоку каструлю і залийте в неї рослинного масла так, щоб одна порція картоплі повністю їм покривалася.

Просушений картопля акуратно закладаємо в розігріте масло і смажимо до появи золотистої скоринки. Шаг3: картопля фрі. Приготований картопля фрі, за допомогою тієї ж шумівки, викладаємо в друшляк або на серветки. Даємо стекти зайвому маслу. Далі посипаємо сіллю за смаком і подаємо з соусом барбекю або простим кетчупом.

Звичайно, кілька збурюємо кількість витраченого на приготування страви масла. Але, при бажанні, ви можете заощадити.

Для цього, порізаний соломкою і обсушений картопля, невеликими порціями, що не гіркою, а в один шар, необхідно обсмажувати на сильно розігрітій сковорідці з невеликою кількістю масла, до появи хрусткої скоринки. Чесно кажучи, я кілька сумніваюся в такій економії, але якщо що — можете спробувати.

Схоже, що тема кулінарії в домашніх умовах стане невід’ємною частиною мого блогу. Як крути, але вебмастер теж людина, навіть якщо і перфекціоніст. На цьому у мене все. Спасибі за увагу.

Приємного вам апетиту!.

Як приготувати картоплю фрі?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты