Як приготувати кляр?

Як приготувати кляр?

Кляр цей відмінний спосіб зробити страви з м’яса, морепродуктів і риби, а також овочів більш незвичайними і додати їм нові смакові нотки. У цій статті ми розповімо про тонкощі і секрети приготування клярі для різних страв. Завдяки клярі приготовані в ньому продукти краще зберігають свої поживні властивості і соковитість. А іноді кляр використовують в якості альтернативи різної паніровці і панірувальними сухарями, відмінність між ними в тому, що кляр має більш приємний і ніжний смак.

Зазвичай кляр для будь-якої страви готується на воді, борошні і солі це його базові інгредієнти, також дуже часто до складу кляра входять яйця, а воду можна замінювати молоком. Дуже популярний кляр, приготовлений на пиві разом води такий кляр ідеальний для різних видів м’яса. Щоб надати приготованим в клярі страв ніжний смак, в нього потрібно додати свіжі дріжджі. За консистенцією кляр може бути густим або рідким. З густого кляра виходить товста борошняна скоринка, а тонка, відповідно, з рідкого.

В’язкість клярі визначається так: опустіть в нього ложку, вилийте її вміст назад в миску з кляром якщо він стікає швидко, значить, кляр рідкий, повільне стікання говорить про густоті клярі. Кляр може мати різні смаки: солоний, солодкий, прісний і навіть з кислинкою. Для солоного клярі додається сіль, для солодкого мед або цукор, для прісного використовується тільки борошно, яйце і вода, а для приготування клярі з кислинкою слід використовувати лимонну кислоту або оцет. Страви в клярі повною мірою розкривають свої смакові якості, якщо обсмажувати їх на сковороді з великою кількістю розпеченого масла або у фритюрниці.

Кляр на пиві один з найпопулярніших. Для його приготування використовується світле пиво: збийте яйце, підсолити, додати трохи соди, дрібку цукру, при бажанні додати 1 ст. л. майонезу / сметани, вліть1 стакан пива, всипати борошно (до необхідної консистенції клярі), розтерти так, щоб не було грудок, вмочати в приготований кляр блюдо і обсмажувати.

Для хрусткого клярі ко збитим з приправами і сіллю яйцям, перемішаним з борошном і рослинним маслом, вливається невелика кількість горілки (приблизно 1 ст. Л. Горілки).

Як приготувати кляр?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты