Як приготувати крем-суп?

Як приготувати крем-суп?

Крем-суп є різновидом супу-пюре, тому їх рецепти мають мало відмінностей. Головною особливістю крему-супу є те, що при його приготуванні використовують вершки або молоко. У іншому принципи приготування залишаються тими ж: щоб приготувати крем-суп, ми відварюємо і подрібнюємо овочі або інші продукти, потім розбавляємо їх бульйоном, молоком або вершками. Зрозуміло, що для приготування крему-супу використовують продукти, які можна подрібнити до пюреобразного стану. Наприклад, м’ясний крем-суп готується з ніжного м’яса курки.

Доповнивши його мигдалем або імбиром, можна отримати надзвичайно смачне блюдо. Також популярний грибний крем-суп, для приготування якого можна використовувати будь їстівні гриби, наприклад, шампіньйони або білі. Дуже смачним і ситним виходить грибний суп, заправлений вершками. Ще один відомий крем-суп — сирний, який готують з ароматних сортів сиру. Прихильники здорового харчування незмінно віддають перевагу крему-супу з овочів.

Для його приготування використовують брокколі, картопля, шпинат, цвітну капусту, кабачки, томати, гарбуз, кукурудзу, спаржу, горох, сочевицю. Великою популярністю користуються і страви з морепродуктів. Для приготування крему-супу можна використовувати креветки, лосося, сьомгу і т. д. Можна також готувати комбіновані супи, наприклад, крем-суп з кукурудзи і креветок. З деякими з найбільш популярних і смачних крем-супів ми вас зараз познайомимо. Хоча зазвичай основу крем-супу становить один компонент, при виборі продуктів для його приготування потрібно пам’ятати, що через одного невдало підібраного продукту може постраждати все блюдо.

Тому потрібно пам’ятати про сполучуваність продуктів та їх якості. Крем суп — кращі рецепти Дуже смачний крем-суп, який не залишить байдужими навіть найвимогливіших гурманів. Можна готувати його без креветок, з сухариками, адже головна нота в ньому все ж належить кукурудзі та її незабутньому смаку. Інгредієнти 1, 5 л бульйону з курки;

0, 5 л вершків; 400 гр. очищених креветок;

0, 5 ч. л. куркуми; 1 ст. л. масла вершкового; за смаком сіль. Спосіб приготування 1. Натерши моркву на тертці і дрібно нарізавши цибулю, обсмажуємо їх разом у вершковому маслі в глибокій сковороді.

2. Додавши в сковороду кукурудзу разом з рідиною, тушкуємо все близько 10 хвилин. 3. Потім в каструлі змішуємо всі з вершками, куркумою, солимо і тушкуємо все ще близько 10 хвилин. 4. Збиваємо в блендері суп до однорідної маси, проціджуємо, додаємо креветки і кип’ятимо крем-суп ще близько 10 хв. Легкий, ніжний і дуже корисний крем-суп.

Готувати його дуже швидко, але він напевно сподобається він навіть тим, хто не є шанувальником овочевих страв. Інгредієнти 1 ч. л. соусу бешамель; 30 гр. вершкового масла;

200 гр. молока; 1 щіпка лимонної цедри. Спосіб приготування 1. Розібравши кольорову капусту на суцвіття, відварюємо її в злегка підсоленій воді. Потім відокремлюємо 6 найбільших суцвіть, решта протираємо крізь сито або подрібнюємо в блендері.

2. Готуємо соус бешамель, для чого змішуємо борошно, вершкове масло і молоко, доводимо до кипіння, солимо, додаємо лимонну цедру і кілька крапель лимонного соку, вливаємо цю суміш в гарячий суп. Додаємо вершкове масло.

3. Перед подачею кладемо в кожну тарілку одне з суцвіть, відкладених раніше, і заливаємо гарячим супом. У цьому супі є і овочі — картопля, цвітна капуста, цибуля-порей, які роблять його корисним, і бекон з сиром, які роблять його дуже смачним і ситним. Тому такий суп є відмінним вибором для обіднього столу. Інгредієнти 350 гр. цвітної капусти; 350 гр. цибулі-порею;

300 гр. молока; 1 ст. л. англійської гірчиці; 150 гр. сиру Чеддер; 200 гр. копченого бекону; за смаком сіль і чорний мелений перець. Спосіб приготування 1. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо на великі шматочки.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Лук-порей також чистимо, миємо й нарізаємо великими шматками. 2. Доводимо до кипіння бульйон, потім, додавши в нього підготовлені овочі і мускатний горіх, варимо під закритою кришкою близько 15 хвилин на невеликому вогні. 3. Потім зварені овочі подрібнюємо в блендері до стану пюре, змішуємо його з бульйоном, знову нагріваємо, додаємо молоко з гірчицею і сиром. Розлив по тарілках готовий крем-суп, подаємо, поклавши в кожну нарізаний брусочками бекон, тертий сир і посипавши чорним перцем.

Любителі грибів будуть в захваті від цього рецепта, завдяки його чудовому грибного аромату. Інгредієнти 75 гр. вершкового масла; 400 гр. печериць; 2 ст. л. борошна; кілька гілочок петрушки, кропу, селери; за смаком сіль, перець.

Спосіб приготування 1. Дрібно нарізати цибулю, обсмажуємо його у вершковому маслі до прозорості в глибокій сковороді, потім додаємо туди ж дрібно нарізані шампіньйони. Постійно помішуючи, смажимо гриби з цибулею близько 5 хвилин.

Потім, продовжуючи помішувати, вводимо борошно і, заливши все бульйоном, доводимо суп до кипіння. Додавши зелень, нарізаючи її, а прямо стеблинками, варимо суп близько півгодини на слабкому вогні.

2. Витягуємо зелень і зливаємо бульйон через сито в каструлю. Масу, що залишилася подрібнюємо в блендері і відправляємо в каструлю з бульйоном. 3. Злегка збивши жовтки, змішуємо їх з вершками, і отриману масу при постійному помішуванні акуратно вводимо тонкою цівкою в суп, солимо, перчимо і нагріваємо.

4. Готовий крем-суп розкладаємо по тарілках і перед подачею посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Щоб зробити крем-суп погуще (ця задача буває особливо актуальною при приготуванні овочевого страви), в нього додається борошно, попередньо обсмажена на вершковому маслі.

Щоб зробити крем-суп більш ситним, можна додати при подачі в кожну тарілку окремо обсмажені на сковороді шматочки м’яса або риби (залежно від сполучуваності продуктів).

Як приготувати крем-суп?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты