Як приготувати крем-суп?

Як приготувати крем-суп?

Крем-суп традиційне європейське блюдо, яке тільки зараз стало набирати популярність у нас. Найчастіше цей суп асоціюється з правильним харчуванням і вважається стравою некалорійним. Це хороший варіант для обіду або легкої вечері. Але крім цього, крем-суп вишукане і дуже смачна страва, гідне найвищої кухні! Щоб не було плутанини розставимо відразу всі точки: яка різниця між супом-пюре і крем-супом.

Існує думка, що це одне і теж, але це не зовсім так. В основі супу-пюре м’ясний або овочевий бульйон, в який додають інші інгредієнти, розварені до стану пюре. Саме суп-пюре ви найчастіше їсте (або ялини) в їдальнях.

А ось основа крем-супу молочна або вершкова, яка і надає супу особливу ніжність. У цю основу вже додають овочі, пропущені через блендер. Відзначимо, що в сучасних інтерпретаціях вершкової основи може і не бути, в такому випадку крем-суп стає дуже дієтичним.

Суп-пюре присутній в кухні практично всіх країн світу. А ось крем-суп це саме європейська кухня, тому класичні рецепти треба шукати саме в Європі. Інгредієнти і способи приготування крем-супу залежать від регіону. У країні з виходом до моря вам обов’язково запропонують суп з морепродуктами.

У країні, де розвинене фермерське господарство, обов’язково буде крем-суп з сиру або гарбуза. Популярні в Європі крем-супи з риби, грибів, курки, індички і т. д. Рецептів дуже багато і всі вони гідні того, щоб ви їх спробували приготувати на своїй кухні. Сьогодні крем-суп переживає нову хвилю популярності. Ця страва подається практично в будь-якому російському кафе.

Це дуже легкий, смачний, дієтичний і досить простий у приготуванні суп. Саме це і є головний секрет популярності. І дивно, що крем-суп ще не подають в кожному домі!

Адже його приготування максимально спрощено, навіть не треба турбується про бульйоні чи вийде він досить прозорим і наваристим. І не потрібно шукати якісь особливі продукти, крем-суп готується з тих же інгредієнтів, що і звичайні супи. Крем-суп подають в супових тарілках або чашках.

Його можна прикрасити смужкою з вершків, зеленню. До страви зазвичай подаються смажені грінки, які кидають в суп.

Приготування крем-супу можна описати в двох фразах: інгредієнти обсмажуються або відварюються, а потім збиваються блендером. Після цього до них додається вершкова основа і, можливо, бульйон. Так, для приготування крем-супу бажано мати блендер. З ним ви будете готувати супи на раз-два, швидше, ніж у ресторані швидкого харчування. Але якщо такого немає, то цілком припустимо припустити готові інгредієнти через сито або через м’ясорубку.

Так що всі, хто сумнівався у своїх кулінарних здібностях відкиньте свої сумніви! Вся наша редакція запевняє вас, що ще ніхто не йшов звідси з невдалим крем-супом! Готуйте інгредієнти і вперед! Знадобиться: 500 грам печериць, 1 цибулина, курячий бульйон, 200 мл 10%-відсоткових вершків, хліб.

Печериці та цибулю ріжемо. Обсмажуємо 10-12 хвилин до тих пір, поки гриби не стануть м’якими (в процесі смаження печериці дадуть воду, яку необхідно буде злити). Обсмажені гриби і цибулю завантажуємо в блендер, поступово додаємо курячий бульйон і вершки. Робимо cухарікі: ріжемо хліб кубиками, ставимо в мікрохвильовку на 2 хвилини.

Все готово можна подавати на стіл! Знадобиться: 600 грам помідорів, 3 зубчики часнику, 1 цибулина, сіль, цукор, перець за смаком, 2 ст. ложки масла оливкового, 2 яйця, 1 ч. ложка оцту, 2 шматки чіабатти, 1 ч. ложка песто, 1 ч. ложка базиліка. Томати очистити від шкіри і порізати великими кубиками. Подрібнену часник і цибулю обсмажити на оливковій олії, додати томати і згасити до м’якості, додати сіль, цукор, перець і збити в блендері до однорідної маси.

Нарвати чіабатту великими шматками, обваляти в соусі песто і підсмажити до хрусткої золотистої скоринки. Закип’ятити воду, додати оцет, зробити воронку і вилити туди яйце, щоб приготувати яйце пашот.

Томатний суп вилити в тарілку, в центр помістити яйце пашот, посипати подрібненою цибулею порей і базиліком, по краях викласти грінки, прикрасити листочками базиліку, побризкати блюдо оливковою олією. Яку вибрати.

Ми підкажемо.

Як приготувати крем-суп?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты