Як приготувати листкове тісто?

Як приготувати листкове тісто?

Багато людей люблять вироби з листкового тіста. Зараз у магазинах широкий вибір таких виробів, а також і самого листкового тіста. А от як зробити домашнє листкове тісто я Вам сьогодні постараюся розповісти. З безлічі рецептів наведу найпростіший і легкий, а результат буде такий же, як і в інших рецептах.

Просто потрібно підійти до приготування листкового тіста відповідально і чітко слідувати рецептурою. І так, для того щоб зробити тісто потрібні наступні продукти: Далі сам рецепт приготування листкового тіста.

Змішати борошно з сіллю і цукром (не обов’язково) і висипати на стіл. Поставити в борошно нарізаний шматочками охолоджений маргарин. Швидкими рухами ножа дрібно порубати його до утворення крихти. Оцет додати до води і поступово вливати цю суміш в тісто, замішуючи його дуже швидко.

Тісто має вийти еластичне і м’яке. Щоб поліпшити смак тесту можна використовувати холодне молоко, але його потрібно брати тільки на половину з водою.

Якщо ж повністю замінити воду молоком, тісто вийти не таким еластичним і буде трохи рватися. Готове тісто прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, рекомендовано 2-3 години. Охолоджене тісто поставити на підпиляних борошном поверхню і розкачати в прямокутник, потім скласти його в 3-4 шари і знову розкачати. Таку процедуру повторити 4-5 разів.

Потім тісто охолодити (знову потрібно загорнути його в харчову плівку) близько години. Далі вже можна дістати тісто, розкачати і формувати з нього задумані вироби з листкового тіста.

Готові вироби перед випічкою треба охолодити протягом 15-20 хвилин, це робиться для того, щоб тісто при випіканні не деформувалося. Випікати листкове тісто потрібно на деку змоченим холодною водою і поставленим на нижньому рівні духовки при температурі 190-200 `С.

Також потрібно стежити, щоб духовка була щільно закрита і не відкривати її до повної готовності виробів з листкового тіста. Ну ось загалом і все, тісто готове. Ще кілька слів про те, що можна зробити з листкового тіста такого приготування. Найчастіше з такого тесту роблять коржі для листкового торта (дуже смачно з і вишнею), і печива. Ну а якщо не додавати цукор, то ідеально робити з такого тесту листкові палички з сиром або кмином і пиріжки з м’ясом, але це вже не солодка тема.

Удачи Вам і приємного чаювання! Якщо цей рецепт Вам сподобався і знадобився, поділіться ним зі своїми друзями, натиснувши кнопку соц. мереж під рецептом, може і їм він буде корисний.

Також Ви можете підписатися на оновлення сайту, щоб щодня отримувати різні смачні рецепти та поради, а також майстер-класи з прикрашання тортів.

Як приготувати листкове тісто?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты