Як приготувати Місо?

Як приготувати Місо?

Місо чи соєва паста один з найбільш часто використовуваних інгредієнтів в японській кухні. Технологія приготування Місо заснована на процесі бродіння (ферментації) соєвих бобів, злаків і спеціального виду грибів кодзі-кін. У результаті виходить густа паста, за допомогою якої готуються різні японські страви, такі як японський місо суп. У Японії, місо суп, як і, є невід’ємним атрибутом сніданку, обіду і вечері. Суп прийнято подавати перед основною стравою, будь то легка ранкова закуска або на обід.

Суп є додатковою рідкою їжею, яка балансує процес травлення і робить його більш корисним. Крім вітамінів A і D, соєва паста містить велику кількість кальцію, заліза і цинку. Сьогодні, в Японії налічується щонайменше 3 види місо супу: з рису, сої та пшениці. Кожен вид супу має свої смакові відмінності і регіон походження. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як приготувати традиційний місо суп, який можна спробувати в більшості ресторанів японської кухні.

Суп буде корисний для тих, хто стежить за своєю фігурою і воліє харчуватися правильно. Рекомендуємо також звернути вашу увагу на матеріал. Місо Суп дасі 1, 5 Чайна ложка Місо 0, 5 склянки (соєва паста) Тофу 0, 5 склянки (кубиками)

Морські водорості 1 Ст. ложка (Спеціальні сухі водорості для супу) Для початку наллємо воду в каструлю і доведемо до кипіння. Тепер необхідно додати в киплячу воду 1, 5 чайної ложки гранул дасі. Бульйон дасі можна купити у вигляді приправи (див.) або приготувати самим.

Якщо ви вибрали другий спосіб, то вам знадобляться водорості Комбу, які необхідно відварити в киплячій воді, вийшов бульйон в Японії називають Комбу дасі. Коли гранули дасі розчиняться у воді, зменшіть вогонь до середнього і додайте в суп тофу. Тепер приготуємо водорості для супу. Для цього додамо в сушені водорості трохи води і залишимо до їх повного розмокання.

Видаліть з водоростей зайву воду і додайте їх у суп. Варимо бульйон ще 2 хвилини. Залишилося додати в бульйон основний інгредієнти соєву пасту.

Беремо невелику миску і кладемо в неї місо пасту. Потім розводимо пасту половиною ковша бульйону дасі. Розмішуємо до стану однорідної маси. Прибираємо бульйон з плити і додаємо до нього розведену соєву пасту.

Ретельно перемішуємо вийшов суп і розливаємо в окремі порції. Кожну порцію посипаємо зеленою цибулею і подаємо до столу. Місо суп готовий! ,.

Як приготувати Місо?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты