Як приготувати оселедець?

Як приготувати оселедець?

Оселедець під шубою є в багатьох сім’ях обов’язковим атрибутом святкових страв. Це смачне, красиве і корисне блюдо.

А якщо з рецепту прибрати яйця і використовувати, то страва буде пісне. Приводом поділитися рецептом став похід у ресторан, де подали оселедцем під шубою що відрізняється від класичного рецепту. Головним відмінність була не склад інгредієнтів, а те, як блюдо було приготовлено.

Овочі та яйця були порізані великими шматками, нібито цю операцію доручили недбайливому практиканту, студенту кулінарного технікуму. А з оселедця була знято шкура й траплялися гострі кістки.

Тому прийшовши додому я вирішив приготувати оселедець під шубою і поділитися з читачами блогу рецептом її приготування. 1. Яйця 6 штук (30 рублів десяток) 18 руб. 2. Буряк 4 невеликих 700 грам (по 15 руб за кг, але в метро вчора бачив по 8) 10р50 коп

3. Морква 4 невеликих штучки 500 грам 7 руб. 50 коп. 4. 5. Оселедець слабкого або середнього посолу 2 штуки (беріть стандарт 350 +) 700 грам (по 70 руб за кг беру, розвісну, а не в упаковці і вам раджу) 49 рублів 6. 8. Чорний мелений перець, часточка лимона або трохи лимонного соку, зелень на прикрасу 2 рубля.

Разом: 127 рублів. Оселедець під шубою: ще один варіант 1. Загодя моєму буряк, але не очищаємо від шкірки, зрізаємо хвостики лише, ставимо варитися на півтори-дві години. Зварену виставляємо остигати. 2. Чистимо моркву і ставимо варитися, але окремо від буряка на 30 хвилин. 3. Круто варимо яйця.

4. Варимо картоплю теж бажано окремо, але можна з морквою разом, але тоді варити все або очищеним від шкірки, або ні. 5. Поки все вариться чистимо оселедця. Спочатку відрізаємо голову, видаляємо нутрощі, промиваємо і ОБОВ’ЯЗКОВО знімаємо шкіру.

Це робиться дуже легко, діємо від голови. Хтось робить нігтями (я не раджу), а можна за допомогою маленького ножа підчіплювати шкірку. Очистивши від шкіри, приступаємо до іншої важливої процедурі відділення м’яса від кісток. Нічого складного немає. Діємо як хірурги.

Можна зробити невеликий розріз уздовж хребта, а можна і руками підірвати, і витягуємо хребет з основними кістками, відокремлюючи філе. Спочатку так з одного боку, потім з іншого.

Тим самим віддаляються практично всі великі небезпечні кістки і велика частина малих. Якщо не віддалилося все не біда, продовжуємо вручну. Великі кістки розташовуються ближче до голови і там їх видаляємо. 6. Покінчивши з великими кістками і очистивши трохи від малих, ми отримали два філе. І ріжемо їх на невеликі шматочки, під час різання видаляємо залишилися дрібні кістки.

На шматочках їх набагато легше видаляти. 7. Поки ви чистите оселедець будемо вважати, що всі зварилася. Приступаємо до нарізки картоплі, цибулі та яєць. Ріжемо все якомога дрібніше, особливо цибулю. 8. На тертці середньої (не дрібні!) Натираємо зварену буряк і моркву.

9. У нас все готово. Починається найголовніше. Створення шуби. Беремо блюдо і викладаємо шарами: картопля, буряк, морква, цибуля, оселедець, яйця, через кожен один-два шари змащуємо майонезом, перчимо, скроплюємо трохи лимонним соком. Можна овочі трохи присолювати (але не обов’язково, оселедець тож солона).

Чергувати шари можна залежно від смаку і фантазії тут кожен сам собі режисер. І робимо мінімум два рівня, в яких чергуються шари, деякі й по три-чотири роблять. 10.

Верх салату заливаємо майонезом і прикрашаємо зеленню. Можна їсти відразу, але краще дати настоятися оселедці під шубою кілька годин або хоча б годинку-другу. Приємного апетиту. Ось в принципі і весь рецепт оселедця під шубою ніяких хитрощів. Є різні варіації, можна додавати ще яблуко, також натерту на тертці.

Деякі на тертці натирають і картоплю. Інші відокремлюють білки від жовтків і також на тертці. Також можна овочі приготувати в пароварці. Але це не цілком класика жанру. Мій рецепт хоч і коштує 127 рублів, зате там скільки всього!

Майже 3 з половиною кілограми. А тепер прикиньте скільки коштує оселедець під шубою в кулінарії. І ви зрозумієте, що готувати самому не тільки на порядок корисніше, але і дешевше. Читайте мій блог і гроші збережете, і здоров’я. До речі оселедець дуже корисна риба і її регулярне вживання є профілактикою серцево-судинних захворювань за рахунок містяться в ній омега3-жирних кислот.

Особливо корисна вона чоловікам, оскільки як помічено служить також засобом профілактики. Так що на здоров’я!.

Як приготувати оселедець?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты