Як приготувати овочеве рагу?

Як приготувати овочеве рагу?

Рагу дрібно порізані тушковані овочі (і не тільки вони, а й м’ясо, риба). Рататуй овочеве рагу родом з Франції.

У перекладі означає погана їжа, але разом з тим і рагу з овочів. Соте будь-які продукти, в тому числі і овочі, тушковані в соусі.

По суті, всі ці назви означають одне тушковані овочі, нарізані невеликими шматочками, з додаванням соусу або без нього. Як будь-яке кулінарне блюдо, овочеве рагу має свою історію народження. На Русі будь-яку страву з овочів готували споконвіку.

Хто здогадався скласти у великий котел чи горщик дари городніх грядок і протомитися в печі? Імені кулінара легенда не зберегла. Крім того, овочеве рагу було блюдом пісним, вживалося в ті часові проміжки, які були дозволені православною церквою. Зміна сезонів, заготівлі овочів все це накладало свій відбиток на устрій життя русичів і кулінарні шедеври на повсякденних столах. Приготувати це нехитре блюдо можна по-різному, досить кожного разу міняти форму нарізки овочів або склад інгредієнтів.

Весняне рагу буде соковитим і легким завдяки доданої в нього першої зелені петрушки, кропу, щавлю. Свіжий кабачок, перша молода капуста, картопля, скибочки стиглого перцю, соковитий зелений і ріпчасту цибулю, печериці, плюс улюблені трави та спеції, і дивовижний рецепт овочевого рагу у вас готовий. Розкіш літніх овочів розширює список можливих інгредієнтів цієї страви, робить стіл різноманітніше.

Осінні і зимові варіанти відрізняються стриманістю. Перший і головний секрет відмінного овочевого рагу однакова нарізка всіх овочів. Шматочки, брусочки, кубики, соломка, півкільця все нарізано рівно і акуратно. Другий секрет окрема попередня обсмажування овочів: всі овочі пасерують в окремих сотейниках.

Можна, звичайно, скласти відразу всі нарізані інгредієнти в рослинне масло і тушкувати їх на повільному вогні. Однак смак буде зовсім іншим. Приготування за другим варіантом підходити лише для дуже зайнятих дам. Насправді таке блюдо не вимагає великої витрати часу.

Секрет третій полягає в застосуванні або повній відсутності соусу. Якщо мета приготування страви мінімум калорій і максимум користі, краще ніякого соусу не готувати і не застосовувати. Якщо ж від овочевого рагу очікується вишуканий смак і допускається додаткова калорійність, можна подумати про те, який соус зможе прикрасити легке страву.

Один з варіантів борошно обсмажується з маслом, розлучається гарячим бульйоном, додаються спеції та приправи за смаком. Цим соусом заливаються нарізані овочі, і рагу тушкується під закритою кришкою протягом 20-30 хвилин.

У даній колекції представлені різні варіанти цієї страви і скориставшись цією збіркою у вас ніколи не виникне питання: Як приготувати овочеве рагу. Приємного апетиту!.

Як приготувати овочеве рагу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты