Як приготувати салат Мімоза?

Як приготувати салат Мімоза?

Практично будь-яке сучасне застілля не обходиться без успіху апетитно-яскравого страви під назвою салат мімоза. Тим більше напередодні весняного періоду, коли хочеться побалувати своїх рідних і близьких чим-небудь особливим. Як жінкам традиційно підносять пухнасті гілочки мімози до дня 8 березня, так і ми пропонуємо Вам рецепт цього буквально тане в роті салату. Історія появи цього багатошарового і поживного страви бере свій початок в СРСР середини ХХ століття. Точніше десь в 70х.

І хоча точне ім’я геніального шеф-кухаря нам невідомо, на відміну від авторства салатів олів’є і оселедця під шубою, винайти його могли одночасно багато домогосподарки великого Союзу. Чому?

Та тому що в той дефіцитний час на прилавках навіть до свята дістати можна було тільки такі інгредієнти консерви, морква, яйця, картоплю і сир. Маючи під рукою такий нехитрий набір, майстрині примудрялися оформити його в різних варіаціях.

Ось рецепт салату мімоза класичний: знадобиться банка консервованої риби в маслі горбуша, сайра або нерки, по 3 шт. відварені картоплини і моркви, 4 курячих яйця, одна біла цибулина, сіль і майонез. Цей рецепт салату мімоза будемо готувати сьогодні на відео. Приготування салату мімоза увазі викладання готових інгредієнтів шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Насамперед, необхідно відварити овочі і курячі яйця, потім натерти картоплю і моркву на тертці.

Яйця очистимо від шкаралупи і розділимо білок з жовтком. На дно салатниці викладаємо, попередньо злив масло, рибні консерви і розминаємо за допомогою вилки. Змащуємо рибний шар майонезом рівномірно і густо. Потім натираємо на тертці білок і висипаємо зверху другим шаром, знову змащуємо майонезом.

Викладаємо терту моркву і знову покриваємо майонезом за допомогою столової ложки. Тепер беремо цибулю, попередньо замачівая його в окропі, щоб прибрати гіркоту.

Зливаємо воду і промиваємо цибулю в друшляку. Посипаємо дрібно нашаткованої цибулиною салат і зверху додаємо терту картоплю. Солимо за смаком і знову покриваємо майонезом. Натираємо на тертці жовтки і прикрашаємо салат зверху.

Ось воно секретна зброя радянських домогосподарок на Вашому столі! Звичайно, підшукуючи фото, як приготувати салат мімоза, можна витратити багато часу. А можна скористатися нашим зручним відео та швидко придбати нові кулінарні навички в приготуванні цього салату.

Салат мімоза з горбушею Відмінна варіація традиційного рецепту. До старих інгредієнтам додається 100г тертого на терці сиру твердих сортів, 100г вершкового масла. А ось моркву в ньому відсутня. Вершкове масло необхідно заздалегідь охолодити в морозилці.

Отже, попередньо отварив курячі яйця, очистимо їх від шкаралупи і измельчим окремо білки і жовтки на тертці. Викладаємо на дно салатниці білкову стружку і посипаємо сирної. Відкриваємо баночку горбуші, зливаємо і викладаємо рибу на окрему поверхню. Необхідно за допомогою вилки розім’яти рибне м’ясо до консистенції кашки чим дрібніше, тим ніжніше смак.

Викладаємо половину риби поверх попереднього шару і покриваємо майонезом приблизно грам 125. Затверділе вершкове масло теж натираємо на тертці і висипаємо рівномірно поверх рибної маси. Дрібно нашатковану цибулю викладаємо зверху.

Тепер прийшов час для другої частини рибки її теж викладаємо і покриваємо майонезом. Посипаємо зверху жовтками готово!

Такий салат має ніжний сирним смаком. Класичний салат мімоза із зеленню Шукаючи способи, як зробити салат мімоза ще корисніше і смачніше, багато господинь додають весняну зелень. Отже, для приготування цього салату беремо вихідні готові інгредієнти яйця круто, відварні картоплю і моркву, рибні консерви, ріпчасту цибулю. Натираємо їх на дрібній тертці і викладаємо шарами, перемежовуючи з густою майонезною прошарком. Кулінари однозначно радять брати домашні курячі яйця їх яскравий жовток не тільки корисний, але і додасть салату товарний вигляд.

Відмінне доповнення до жовтій гамі свіжа петрушка або кріп. Нарізаємо їх дрібно і додаємо зверху готового салату. Виходить така ось весняна поляна. Багато сучасних худишкі, розшукуючи в інтернеті рецепт салату мімоза з фото, не можуть оцінити пропорції майонезного шару, наприклад, і тому економлять на ньому, вважаючи це користю для фігури. У підсумку, блюдо втрачає свою соковиту ніжність, перетворюючись на схематичну піраміду відварних інгредієнтів.

Запам’ятайте: перед тим, як робити салат мімоза, проконсультуйтеся з мамами та бабусями, а краще довіртеся нашому відеоуроку і обрадуйте домочадців новим рівнем кулінарної майстерності!.

Як приготувати салат Мімоза?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты