Як приготувати смажені пиріжки?

Як приготувати смажені пиріжки?

Насамперед, приготуємо начинку. Три картоплини відварюємо в підсоленій воді. Дві цибулини режeм кубиками і обсмажуємо до м’якості в 4 столових ложках рослинного масла. Картоплю розминаємо, при необхідності додаємо воду, в якій картопля варилася, для того, щоб начинка не була сухою. Добaвляем смажену цибулю і 30 грамів вершкового масла.

Солимо й перчимо за смаком. Начинка готова. Готуємо тісто. У миску міксера кладемо 1 склянка сметани, додаємо по 1/3 чайної ложки соди і солі і одне яйце.

Перемішуємо на малій швидкості. Додаємо порціями борошно, і швидко вимішуємо, не більше 0, 5 хвилини, м’яке тісто.

Злегка домішуємо вручну. Тісто готове, відразу приступаємо до його розбиранні. Так як кислота, що міститься в сметані або кефірі, стикаючись з содою, утворює вуглекислий газ, який при тривалому перемішуванні тіста випаровується, і вироби з такого тіста виходять щільними. Готове тісто ділимо навпіл, кожну половину скачуємо в джгут, ділимо на 10 шматочків, кожен підкочує в кульку. Кульки розгортаємо в тонкі коржики. (2 міліметра) На середину кладемо 1, 5 столової ложки начинки.

З’єднуємо краю і добре защипуємо у формі човника. Смажимо пиріжки в суміші рослинного і топленого масла на помірному вогні з двох сторін до золотистої рум’яної скоринки.

Рівень масла в сковороді повинен доходити до середини висоти пиріжка. Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, перекладаємо на блюдо і подаємо гарячі пиріжки з картоплею до столу.

Як приготувати смажені пиріжки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты