Як приготувати свинячу грудинку?

Як приготувати свинячу грудинку?

Нещодавно я побачила на телеканалі «Їжа» як готують свинячу грудинку на карибський манер. Рецепт мене дуже зацікавив, всі необхідні інгредієнти у мене були, тому я постаралася швидше його приготувати. Хочу зауважити, що за браком специфічних спецій, використовуваних в цьому рецепті, можна використовувати будь-які, звичні й улюблені спеції, буде теж дуже смачно. Головне дотримати прийоми приготування свинячої грудинки: заздалегідь натерти маринадом з улюблених спецій і залишити на деякий час, потім готувати 1, 5 години при температурі 180 градусів, і тоді ви поласуєте дуже смачною свинячий грудинкою, я обіцяю. (!) «Тамаринд спеція з м’якоті плоду однойменного дерева (вирощують в Латинській Америці і Азії).

М’якоть використовується недостиглої (зеленою — з кислим смаком) або дозріла (коричневого кольору — із солодко-кислим фруктовим смаком). «Від себе хочу додати, що купити пасту тамаринд можна практично в будь-якому супермаркеті, де є відділ азіатської та східної кухні. Приготувати свинячу грудинку. Постарайтеся вибирати не дуже жирну, а з м’ясними прошарками, буде не так жирно і набагато смачніше. Перевернути грудинку і по всій поверхні шкіри нанести ножем проколи, щоб маринад глибше і рівномірніше проникав усередину.

Для маринаду приготувати гострий перець, внутрішні перегородки і насіннячка краще видалити, буде достатньо гостро і без них. Але хто любить гостріше, можуть їх залишити. Зубчики часнику очистити від лушпиння, імбир почистити. Приготувати лайм, нам знадобиться сік з нього. Приготувати тамаринд.

Про цю загадкову спецію можна почитати в інтернеті і отримати багато цікавої інформації про неї. Вона дуже корисна і використовується в багатьох блюдах індійської, східній, африканської кухні.

Нашому маринаду вона додасть неповторний кисло-солодкий смак і аромат. Приготувати ром.

У готовому блюді він зовсім не відчува, але зате, завдяки йому, свиняча грудинка відрізнятиметься незвичайною м’якістю. Тепер помістити в блендер всі необхідні інгредієнти для маринаду, не забути додати сік лайма. Пробити в блендері до стану крихти (майже пасти). Отриманим маринадом змастити шкурку свинячої грудинки, викласти грудинку на фольгу і прибрати в прохолодне місце на 30 хвилин.

Потім відправити свинячу грудинку в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку на 1, 5 години. Фольгою не прикривається.

Готову свинячу грудинку витягнути з духовки. Загорнути фольгою і таким чином дати м’ясу «відпочити» 15-30 хвилин. «Відпочиле» м’ясо нарізати на порційні шматочки і подати до столу приготовлену найсмачніше свинячу грудинку.

Приємного апетиту!.

Як приготувати свинячу грудинку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты