Як приготувати тушковану картоплю?

Як приготувати тушковану картоплю?

м’ясо свіже або розморожене м’ясо будь-яке яловичина, свинина з жирком або реберця, курятина, баранина гр. , Головки, цибулина маленька, для обсмажування в казані шт. , Середніх бульби, смаком і за бажанням, смаком, гр. сотейник або товстостінну казан, ложка столова, шумівка, миска глибока для картоплі чищеної і нарізаною. шт. Як приготувати тушковану картоплю з м’ясом?

Свіже або розморожене м’ясо ретельно миємо в холодній воді. Видаляємо жили і плівки, інакше м’ясо буде жорстким.

Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки, однакового розміру. У казан наливаємо рослинне масло і ставимо на сильний вогонь, добре розжарюваного, чекаємо коли з’явиться білуватий димок. У розпечене масло опускаємо невелику цибулину і обсмажуємо її до коричневого кольору (Робимо як при приготуванні або або. Це потрібно для додання маслу своєрідного неповторного солодкуватого присмаку. Цибулину ложкою або шумівкою видаляємо з казана, вона нам більше не знадобиться.

Щоб м’ясо воно не втратило соковитість вогонь не зменшуємо. Закладаємо в казан м’ясо і періодично перемішуючи смажимо до утворення рум’яної скоринки.

Цибулю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, ретельно миємо, нарізаємо на великі шматки вони завжди смачніше, кладемо в глибоку миску і заливаємо водою. М’ясо обсмажити. У смажене м’ясо додаємо нарізану цибулю і продовжуємо обсмажувати на сильному вогні до золотистого кольору.

Додаємо лавровий лист і чорний перець, вони злегка обсмажаться і м’ясо придбає неповторний а аромат. Поки обсмажується цибуля, скип’ятимо в чайнику 1-2 літри води. Вогонь під казаном не збавляє.

У казан з м’ясом заливаємо половину гарячої води і закриваємо кришкою, чекаємо поки почне виходити пар з під неї. Пар пішов. Зменшуємо вогонь, що б пар виходив з під кришки потихеньку і тушкуємо м’ясо до готовності що б було м’яке або відокремлювалося від кісток.

Все залежить від виду м’яса, яловичина з бараниною готуються довше ніж свинина. М’ясо стушкувати і стало м’яким, легко відділяється від кістки. У казан додаємо картоплю.

Картоплю з м’ясом заливаємо залишилася гарячою кип’яченою водою з чайника, так щоб рівень води був нижче на 2-3 сантиметри рівня картоплі. Накриваємо казан кришкою і даємо воді закипіти. Солимо за смаком. Чекаємо поки вода трохи покипит, сіль розійдеться по всьому казану, 2-3 хвилини перевіряємо на солоність.

Якщо все нормально солено, накриваємо казан важкою кришкою, чекаємо поки з під кришки почне виходити пар. Пар з під кришки пішов.

Ось тепер зменшуємо вогонь до мінімуму, щоб пара чуть чуть пахкав. Тушкуємо картоплю з м’ясом 25-30 хвилин. Ні в якому разі кришку казана не відкривати і картоплю з м’ясом не перемішується.

Знімаємо казан з вогню, і як би Вам не хотілося, чи не відкриваємо кришку казана ще 15 хвилин, м’ясо з картоплею повинні настоятися, (як при приготуванні,. А запах тушкованої картоплі з м’ясом витає по всьому будинку очуметь. Ці 15 хвилин тягнуться довго. Злегка запітнілу ароматну картопельку з м’ясом викладаємо в тарілку, можна додати зеленого цибульки або свіжого часничку Річ!!!

Дуже хороша тушкована картопля з м’ясом з або з будь-якими овочевими закусками. Тушковану картоплю з м’ясом бажано готувати з розрахунку, щоб її можна було з’їсти за один раз.

Приємного апетиту!!.

Як приготувати тушковану картоплю?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты