Як приготувати запіканку?

Як приготувати запіканку?

Всілякі запіканки м’ясні, овочеві, рибні, сирні, сирні, солодкі і несолодкі входять до списку найбільш популярних в нашій країні страв повсякденної кухні. Як готувати смачні запіканки? У цій статті ми розповімо про головні секрети приготування запіканок. Однією з найпопулярніших запіканок була і залишається сирна. Її смак знайомий багатьом ще з дитинства в дитячому садку це одне з найбільш часто приготувати страв.

Пам’ятаючи цей ніжний смак, багато господинь намагаються приготувати сирну запіканку будинку, проте не завжди ця ідея втілюється успішно. Для приготування сирної запіканки необхідно підібрати хорошу форму: відмінний варіант силіконові форми для випічки.

Сир можна брати будь-якої жирності, але не низькокалорійний, інакше страва вийде сухуватим, краще купувати ваговій сир. Також для сирної запіканки будуть потрібні яйця, молоко, манна крупа, родзинки, сіль і цукор, за смаком ванільний цукор і кориця. Якщо Ви хочете, щоб запіканка вийшла пухкою, масу слід перемішувати виделкою, якщо ж робити це міксером, то запіканка вийде повітряної.

Класична послідовність: збити яйця, додати цукор, сіль, поступово ввести сир, влити молоко і додати манну крупу, останні штрихи родзинки і кориця. За консистенцією запіканка повинна бути схожа на рідку сметану. Форму потрібно змастити олією, викласти суміш, запекти в розігрітій до 185-190 градусів духовці протягом півгодини, потім на якийсь залишити її потомитися, вимкнувши нагрів духовки.

Подається сирна запіканка злегка теплою, полити її можна сметаною, медом, сиропом, варенням або згущеним молоком. Другими за популярністю є всілякі картопляні запіканки. Їх варіацій існує величезна безліч.

Також дуже популярні запіканки з фаршем і з макаронів. Щоб будь-яка запіканка вийшла смачною, ставити її слід в попередньо розігріту духовку (температура від 160 до 220 градусів).

Запіканка вийде смачніше, якщо для її приготування використовуються свіжі інгредієнти. Їх перед запіканням потрібно довести до напівготовності: овочі або макарони повинні залишатися трохи твердими. Баклажани, цукіні, солодкий перець перед запіканням злегка обсмажують в олії.

Макарони після варіння потрібно промити холодною водою тоді вони збережуть форму при запіканні. Наскільки підніметься Ваша запіканка, буде залежати від кількості яєць чим їх більше, тим більш повітряним і пишним вийде блюдо.

Як приготувати запіканку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты