Як різати картоплю?

Як різати картоплю?

Почищений і помиту картоплю будемо нарізати. У цій справі, знову ж, у кожного кулінара є свої підходи. Мій підхід заснований чисто на фізичних обгрунтуваннях: шматочки нарізаний картоплі повинні бути однаково просмажена з усіх боків, не бути висушені, і не бути сирими всередині. тому я пропоную різати картоплю «соломкою». Шматочки повинні бути не ширше 1, 5 сантиметра і не товщі 7 міліметрів і бажано не тонше, звичайно занадто точно вивіряти це непотрібно, головне щоб вони були якомога більше однаковими по товщині і ширині (адже ми не хочемо щоб серед розваленого пюре або вугіллячок з занадто тонких шматків були сирі товсті шматки).

Довжина — це залежить від розміру картоплі, я пропоную робити довжину соломки по ширині картоплі (при перемішуванні довгі шматки так і норовлять вистрибнути з сковорідки). У більшості випадків, я просто ріжу картоплі вздовж на дві частини, половинки розрізаю на два шари а потім нарізаю поперек картоплі вузькими шарами.

Щоб картопля вийшла хрусткою, необхідно попередньо розігріти масло в сковороді. Після цього можна додавати порізану картоплю і смажити до утворення золотистої скоринки.

Як різати картоплю?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты