Як роблять борошно?

Як роблять борошно?

Я неодноразово зустрічала рецепти з використанням гречаної муки. А от сама мука мені жодного разу в магазинах не попадалася. Але це й не дивно, житнє то борошно не скрізь продається, що вже говорити про більш рідкісних видах борошна, як гречана або кукурудзяна. Інтернет знає все! І саме там я змогла знайти простий спосіб, як зробити гречане борошно в домашніх умовах.

Сьогодні я хочу розповісти про це простому способі. А завтра поділюся рецептом, що смачненьке можна приготувати з гречаної муки. Для приготування гречаного борошна звичайна гречана крупа.

1. Крупу необхідно перебрати від сміття. Далеко не завжди гречка буває дуже чистою. 2. Потім крупу гарненько промити. Я мила водою з-під крана. Не обов’язково використовувати холодну воду, тепла теж підійде.

Гречку я насипала в дрібне сито і промивала. Промивати потрібно до тих пір, поки вода не стане чистою. Промиту гречку добре потрясти у ситі, щоб пішла зайва вода. 3. Потім необхідно прожарити гречану крупу на сковороді.

В принципі робити це не обов’язково. Але якщо не полінуватися і прожарити гречку, то смак буде більш насиченим.

Як це не банально прозвучить, але саме після прожарювання крупи, поліпшується саме сам гречаний смак. Прожарити крупу просто на сухій гарячій сковороді підсмажувати гречку, періодично помішуючи. За часом це займе близько 5-7 хвилин. Закінчити можна тоді, коли гречка буде тихенько потріскувати.

4. Крупу остудити. Можна залишити на час в сковороді, а можна викласти на рушник.

5. Коли крупа охолоне, подрібнити її. Можна використовувати кавомолку. Можна використовувати кухонний прилад типо Меджик буллет (Magic Bullet). Є кілька фірм, у яких є аналоги цього буллет) Я найчастіше використовую спеціальну ємність для подрібнення за допомогою блендера. Загалом-то це все.

Гречана мука готова! Згідно порад з інтернету, зберігати гречану борошно необхідно в платтяних мішечках.

На практиці я впевнена, мало хто так робить) Я зберігаю в спеціальному контейнері для борошна. Раджу запастися гречаної борошном.

Адже з неї можна робити смачну випічку, піч оладки і млинчики, і, звичайно ж, піч ароматний гречаний хліб.

Як роблять борошно?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты