Як росте кешью?

Як росте кешью?

Відкриття Америки подарувало жителям Старого Світу можливість познайомитися ближче з унікальним даром природи: рослиною, на якому ростуть «яблука» і горіхи кешью, є справжнім джерелом корисних речовин. Горіх кешью це унікальний плід, що складається з двох частин.

Так зване «яблуко» кешью це велика квітконіжка, роздувається до розмірів середнього яблука. Цей соковитий м’ясистий плід має приємний кисло-солодким смаком і використовується для приготування джемів, компотів, а також спиртних напоїв, що володіють своєрідним смаком і запахом. Другою частиною плода є почкообразний горіх кеш’ю, зростаючий на вершині роздулася квітконіжки. Горіх покритий твердою шкаралупою темно-зеленого або коричневого кольору. Відмінність горіха кешью від інших горіхів полягає в наявності між шкаралупою і ядром маслянистого їдкого речовини під назвою кордол, здатного викликати серйозні опіки.

Саме тому плоди кешью у продаж надходять лише після попередньої підготовки, що полягає в очищенні горіхів від шкаралупи і подальшого обсмажування аж до повного видалення кордола. Втім, кордолу також знайдено застосування його використовують і в медицині, і в промисловості.

Горіхи кешью це незамінний постачальник ненасичених жирних кислот Омега-3. Вживання навіть невеликої кількості цих горіхів здатне регулювати рівень в крові. Крім цього Омега-3 забезпечує надійний захист всіх клітин організму, особливо клітин головного мозку. Крім ненасичених кислот в горіхах кешью міститься велика кількість вітамінів: вітамін Е, В, РР і багато інших.

Не менш багатий і мінеральний склад магній, кальцій, залізо, мідь, селен і багато інші мікроелементи зібрані в цих горіхах в унікальній пропорції, що забезпечує оптимальне засвоєння організмом. Корисні властивості горіхів кешью обумовлені великим вмістом білків, вуглеводів, рослинних жирів, а також харчових волокон, натуральних цукрів і крохмалю. При цьому вміст жирів у цих горіхах набагато нижче, ніж в інших грецьких, арахісі і навіть в мигдалі. Ядро горіха кешью містить речовину, повністю знищує бактерії, що руйнують емаль зубів. Регулярне споживання цих горіхів дозволяє запобігти багато проблем зубів і ясен.

Велика кількість вітаміну Е дозволяє горіху кешью корисні властивості проявити в інтимній сфері деякі фахівці відносять горіх кеш’ю до афродизіаків. У кожному разі багато людей, що споживають цей плід в їжу, зазначають благотворний вплив на репродуктивну систему, як чоловіків, так і жінок. Корисний горіх кеш’ю і при шкірних захворюваннях. Екзема, псоріаз та інші проблеми шкіри, пов’язані з порушенням обміну речовин, є показанням до вживання цього дивного горіха.

Фахівці відзначають иммуномодулирующее вплив горіха кешью, обумовлене унікальним поєднанням мікроелементів, ненасичених жирних кислот і вітамінів. При регулярному вживанні горіхів кешью імунітет підвищується і значно знижується ризик інфекційних захворювань.

На батьківщині горіха кешью, в Латинській Америці, відвар з горіхів використовується як допоміжний антибактеріальний засіб при лікуванні захворювань дихальної системи при бронхітах, астмі, а також при вірусних захворюваннях, таких як ГРЗ та грип. Показаний горіх кеш’ю і при захворюваннях серцево-судинної системи, в основному завдяки наявності у складі горіха насичених і ненасичених жирних кислот, а також багатого мінерального складу. Незамінний висококалорійний горіх кеш’ю при виснаженні й анемії, однак і при зайвій вазі дієтологи можуть порекомендувати вживання цього диво-плоду.

Справа в тому, що горіхи сприяють швидкому насиченню і ними можна заміняти інші, більш калорійні страви. Горіх кеш’ю, корисні властивості якого проявляються в багатьох сферах людського життя, це чудовий подарунок Природи, і розпоряджатися ним потрібно з розумом. Регулярно вживайте ці горіхи в їжу, і на сім бід знайдеться одна відповідь горіх кеш’ю. Сподобалася стаття?

Поділіться з друзями, клацнувши по значку своєї соціальної мережі.

Як росте кешью?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты