Як розтопити шоколад?

Як розтопити шоколад?

Шоколад є одним з найулюбленіших ласощів, як дорослих, так і дітей. Шоколад вживається у вигляді плитки, в коктейлях, в гарячому вигляді, а також у випічці і для прикраси десертів. Багато господині готують в домашніх умовах вишукані десерти і кондитерські вироби.

Для таких вишукувань, часто необхідний розтоплений шоколад. Про те, як розтопити шоколад правильно, розповість сайт. Як розтопити шоколад правильно. Поради та рекомендації Для того щоб результат вашої роботи вас порадував і кондитерський виріб вийшло красивим, потрібно знати як розтопити шоколад правильно.

Багато господинь допускають у цій справі помилки, і в кінцевому підсумку, замість розтопленого шоколаду, отримують непривабливу на вигляд, підгорілу масу. Для розтоплення, потрібно правильно підібрати шоколад. Ідеально підійде чорний або молочний шоколад, вміст какао в якому не менше 50%.

Ні в якому разі не використовуйте пористий шоколад. Білий шоколад розтопити теж можна. Але він не повинен містити в своєму складі рослинні жири.

Перед тим як розтопити шоколад, його потрібно поламати або порубати ножем на маленькі шматочки. Ніколи не намагайтеся розтопити шоколад цілої плиткою. У вас нічого не вийти, а шматок шоколаду тільки підгорить. За один раз можна розтопити не більше двохсот грамів шоколаду. При розтоплюванні, шоколад потрібно злегка помішувати, але не збивати, щоб не допустити потрапляння бульбашок повітря в шоколадну масу, і як наслідок, надмірної густоти маси.

Для розмішування найкраще використовувати дерев’яну лопатку. Розтоплювати шоколад потрібно на повільному вогні, без поспіху. Якщо збільшити вогонь, це може привести до перегріву.

Це в свою чергу призведе до утворення гіркоти. Розтоплений шоколад, який з часом застиг, можна розтопити ще раз і використовувати в кондитерських цілях.

Шоколад, розтоплений в мікрохвильовій печі, не рекомендується використовувати для прикраси кондитерських виробів, наприклад, поливання тортів. При застиганні, він буде утворювати некрасиві на вигляд патьоки. Якщо розтопити шоколад в мікрохвильовій печі, то його краще використовувати для змішування з іншими продуктами, для приготування інших страв.

Як розтопити шоколад. Основні способи Існує два основних способи розтоплення шоколаду: на водяній бані і в мікрохвильовій печі.

Деякі господині розтоплюють шоколад у металевій ємності прямо на вогні. Це досить швидкий спосіб, але при цьому великий ризик того, що шоколад може підгоріти. Якщо ви не впевнені у своїх силах, не використовуйте його.

1. Як розтопити шоколад за допомогою водяної бані Цей спосіб вважається класичним способом розтоплення шоколаду. Він допомагає досягти найкращого результату. Для того, щоб розтопити шоколад використовуючи водяну баню, розламайте плитку шоколаду на маленькі шматочки і покладіть їх у каструлю або миску. В іншу каструлю потрібно налити воду і поставити її нагріватися на вогонь. Коли вода закипить, помістіть миску з шоколадом на краю каструлі, так, щоб дно миски не було у воді.

Зменшіть вогонь до мінімуму. Через деякий час (зазвичай цей процес займає близько десяти хвилин), шоколад розтопиться, стане м’яким і блискучим. Загасіть вогонь і обережно перемішайте масу. 2. Як розтопити шоколад в мікрохвильовій печі Як і в першому випадку, перш за все, розламайте або порубати шоколад на маленькі шматочки. Покладіть їх в ємність, придатну для використання в мікрохвильовій печі.

Розтоплюйте шоколад при мінімальній потужності мікрохвильовки не більше двох хвилин. Після цього, перемішайте отриману масу дерев’яною лопаткою. Як розтопити білий шоколад З білого розтопленого шоколаду виходить чудова глазур для кондитерських виробів. На відміну від чорного шоколаду, білий не містить какао-порошок. Замість цього, до його складу входить какао-масло.

Цю особливість потрібно враховувати при розтоплюванні білого шоколаду. Температура, при розтоплюванні обов’язково повинна бути рівномірною.

Крім того, при розтоплюванні білого шоколаду, на нього ні в якому разі не повинна потрапляти волога. Як і у випадку з чорним шоколадом, приготуйте дві ємності. Одну для води, іншу, меншого розміру для шоколаду. Плитку порубаєте на шматочки, помістіть їх в ємність меншого розміру.

Коли вода закипить, помістіть ємність з шоколадом, на ємність з водою. У міру розтоплення, обережно помішуйте масу для більшої рівномірності розподілу температури.

Як тільки всі шматочки шоколаду стануть однорідною масою, вийміть ємність з каструлі з водою. Через кілька хвилин білий шоколад буде придатний до використання.

Користуючись цими нескладними рекомендаціями, ви зможете правильно розтопити шоколад в домашніх умовах і створити справжні кондитерські шедеври!

Як розтопити шоколад?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты