Як смажити арахіс?

Як смажити арахіс?

На відміну від насіння, які можна полузгать беручи прямо із суцвіття соняшнику, арахіс без попередньої обробки вжити навряд чи вдасться. Арахіс необхідно обсмажувати не тільки для додання смаку, але і для можливості його легкого очищення. Отже, існує кілька способів обсмажування арахісу, але суттєва відмінність може полягати тільки в тому, вирішите ви смажити земляний горіх на арахісове олії або без нього.

Як і у випадку з насінням, найпоширеніший спосіб обсмажування на сковороді. Арахіс без шкаралупи пересипається дрібною сіллю і поміщається на сковороду. При постійному помішуванні або струшуванні арахіс готується 10-15 хвилин. Переривати процес смаження не потрібно, але слід враховувати, що арахіс продовжує готуватися до тих пір, поки повністю не охолоне, тобто після виключення вогню. Тому уникайте передержіванія його на вогні, в результаті він може виявитися пересмаженим.

Якщо земляний горіх потрапив у ваші руки ще в шкаралупі, то краще вибрати духову шафу. У попередньо розігріту духовку помістити арахіс в вогнетривкої тарі. Якщо арахіс не очищений, то для приготування потрібно 20-25 хвилин, якщо очищений то 15-20 хвилин.

Для приготування очищеного арахісу також можна використовувати мікрохвильову піч. Спочатку арахіс потрібно промити в холодній воді, щоб він був вологим, потім змішати з сіллю (на склянку арахісу береться столова ложка солі) і поставити в мікрохвильовку на 2 хвилини з потужністю 700 Вт, перемішати і поставити ще на 2 хвилини. Зовсім інший смак можна отримати, якщо посмажити арахіс на олії. На 2 склянки арахісу необхідно взяти 1, 5 склянки арахісового масла.

Помістити в такий посуд глибоку сковороду або фритюрницю, щоб масло повністю покривало горіхи. Розігріти до 180 градусів і готувати 5 хвилин постійно помішуючи. Гарячі готові горіхи викласти на серветки, щоб стекло масло, після чого посолити.

Яким би способом ви не скористалися, в результаті у вас повинен вийти рівномірно прожарений і помірно солоний арахіс, з якого легко відділяється рожева лушпиння. Приємного апетиту!.

Як смажити арахіс?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты