Як смажити котлети?

Як смажити котлети?

Як правильно смажити котлети? На перший погляд запорукою того, що ваші котлети вийдуть соковитими і чудово смачними, є якість м’яса і склад фаршу. Зрозуміло, ці дві складові мають величезне значення, але немає нічого важливішого, ніж правильно посмажити котлети.

Ми вже писали про те, тепер прийшла черга котлет. Не секрет, що навіть у достатньо досвідчених господинь котлети найчастіше виявляються сильно зажареними зверху, але зовсім не просмаженими всередині. Зустрічається і інший варіант котлети висушені, позбавлені смаку і аромату. І в тому, і в іншому випадку причиною невдачі стало зовсім не м’ясо, а просто порушення технології смаження котлет.

Насправді, про те, як правильно смажити котлети, знають навіть не всі кухарі, хоча нічого складного в цьому немає. Отже, для смаження котлет сковорода повинна бути сильно розпечена, що не дасть їм розвалитися, т. к. практично моментально фарш покриється скоринкою, яка буде його стримувати. Найчастіше смажать котлети в паніровці, і ось тут-то і криється перша хитрість.

Найчастіше панірування зсипається, ледь просочившись жиром, щоб такого не сталося з вашими котлетами, потрібно після того, як ви обваляти їх у паніровці, помістити їх на 10 15 хвилин в холодильник. Після цього котлети смажаться як зазвичай, однак панірування залишається на місці. Важливо ще й правильно вибрати те, в чому смажити котлети. Деякі господині віддають перевагу рослинне масло, нібито на ньому котлети менше пригоряють.

Однак котлетки, підсмажені у великій кількості розтопленого жиру, і виглядають красиво і за смаком більш ніжні і соковиті. Укладати в жир або масло сформовані котлети можна тільки тоді, коли вони досить сильно розжаряться.

А визначити цей момент досить просто: опустіть в масло невеликий шматочок хліба. Якщо хліб швидко підрум’янився і ворушиться в жирі, то саме час опускати в нього котлети. Котлети смажать з обох боків до утворення рум’яної скоринки на сильному вогні. А потім, додавши на сковороду води і убивав трохи вогонь, котлетки тушкуємо до готовності, накривши сковороду кришкою.

Будь ласка, поділіться цією статтею з Вашими друзями, якщо вона здалася Вам корисною.

Як смажити котлети?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты