Як смажити котлети?

Як смажити котлети?

Приємний аромат домашніх котлеток відчувається, коли ще стоїш на порозі. Дізнатися, як правильно смажити котлети необхідно кожній господині, причому це так просто, що незабаром котлетки стануть її коронною стравою.

Для початку визначимося, яким чином ми будемо смажити котлети: самостійно зробимо фарш, придбаємо його в магазині (і вже потім думаємо,) або піджаримо напівфабрикати. Безумовно, будь-яка господиня бажає, щоб її котлети вийшли соковиті і смачні. Для цього буде потрібно зробити соковитий фарш. Пропускаємо через м’ясорубку 500 гр фаршу, 1 цибулину. Додаємо 50 гр маргарину або вершкового масла, 2 яйця, сіль, перець.

100 гр булки замочимо в молоці, покришимо в фарш. З такого фаршу можна сформувати приблизно 9-10 котлет. Лук можна дрібно кришити ножем. Деякі в м’ясо додають 50 гр пшеничного борошна. Цей рецепт приготування фаршу для котлет є повсякденним.

Якщо ви придбали фарш в магазині, що роблять дуже багато, то потрібно додати до нього деякі інгредієнти. Розморожуємо 500 гр фаршу. — Відрізаємо від батона 1 шматочок і його м’якоть змочуємо в молоці, додаємо у фарш — сіль, перець Все добре перемішуємо. Формуємо руками котлети з отриманого фаршу. З 500 гр повинно вийти приблизно 6-7 котлет.

Кладемо їх на змащену олією сковороду. Смажимо котлети з одного боку на середньому вогні під кришкою.

Складно сказати, скільки часу піде на одну сторону, тому що все залежить від плити, від рівня нагрівання і навіть від самої сковороди. Радимо не залишати котлети надовго, через 5 хвилин почати перевіряти нижню сторону котлет. Коли вона зарум’яниться, перевертаємо котлети. Коли смажаться котлети на другій стороні, робимо те ж саме. Але після рум’янцю, зменшуємо вогонь, додаємо трохи води і залишаємо котлети доходити.

Деякі замість простої води додають суміш Маггі на друге з водою, підливу з пакетів, а хтось робить свою натуральну підливу, змішуючи воду, ложку майонезу, кетчупу і ложечку борошна. Коли ви в готовий фарш додаєте всі ці інгредієнти, котлети виходять дуже апетитними, ароматними, і на смак — як домашні! Але можна і не додавати все це в фарш з магазину. Чудово розуміємо, що бувають вечори, коли втома валить з ніг і робити нічого не хочеться.

Тоді просто видавіть в готовий фарш часник, посоліть його. Різноманітність напівфабрикатів деколи дивує, але ви не завжди будете впевнені в тому, що купуєте. Тому багато господинь, накрутивши багато фаршу, сформують котлети і помістять їх у морозилку. Потім, дістаючи свої котлети — напівфабрикати, вони будуть точно знати, що приготовані котлетки з м’яса.

Отже, як правильно смажити котлети напівфабрикати: Заздалегідь на сильному вогні розігріємо сковороду з товстим дном. У процесі кладемо на неї невеликий шматочок вершкового масла, щоб воно встигло розтопиться, або наллємо рослинне масло.

Маслом повинна бути змащена вся сковорода. Якщо ви капніть трохи олії, то є ймовірність, що котлети підгорять. Повертайте сковороду, щоб масло розподілилася по всій її поверхні. Котлети напівфабрикати не обов’язково розморожувати заздалегідь, можна помістити їх на розігріту сковороду прямо в замороженому вигляді. Нехай котлети не стикаються один з одним при смаженні.

Обсмажте на сильному вогні одну сторону котлет до рум’яної скоринки, а потім іншу. Робиться все це дуже швидко, тому постійно перевіряйте нижню сторону котлет.

Таким чином, ви не втратите соковитість котлет, сік залишиться всередині. Тепер зменшіть вогонь на мінімум.

Накрийте сковороду кришкою. Можна в сковороду додати трохи води. Можна зробити підливу (змішати воду, борошно, ложку майонезу та кетчупу, додати суміш до котлет).

Не переборщити з водою, щоб котлети не вийшло, як варені. Доведіть котлети напівфабрикати до готовності і вимикайте плиту. Як дізнатися, чи готові котлети?

Існує два способи. Якщо проткнути котлету виделкою, з неї повинна сочитися прозора рідина — тоді котлета приготувалася. Або можна розрізати котлету, на зрізі не повинно бути ніяких рожевих вкраплень, колір зрізу буде сірий.

Удачи!.

Як смажити котлети?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты