Як смажити печінку?

Як смажити печінку?

Печінка яловичини цінний субпродукт, збагачений вітаміном А, вітамінами групи В, нікотинової кислотою. Вживання в їжу печінки яловичини це ідеальний варіант профілактики анемії. У першу чергу, смак готової печінки залежить не тільки від того, як смажити яловичу печінку

Найкраще вибирати охолоджену печінку, так як заморожена втрачає більше половини своїх поживних речовин і якість готового продукту погіршується. Охолоджена печінка повинна мати гладку, блискучу поверхню. У печінки, яка пролежала деякий час, цей блиск втрачається, і вона стає матового кольору. Колір печінки варіюється від віку тварини, якщо телятина, то печінка насиченого червоного кольору, якщо яловичина, то печінка більше вишневого, темно-червоного відтінку. Вона повинна мати одну і ту ж забарвлення по всьому об’єму.

На свіжої печінки при натисканні пальцем не залишається ніяких слідів, все інше говорить про те, що печінка вже не першої свіжості. Її можна не тільки смажити, а й гасити, скільки гасити яловичу печінку?

Насправді, її гасити рівно стільки, скільки смажити, якщо ви тушкуйте на сильному вогні, то буде достатньо п’яти хвилин, максимум сім; Вона буде ніжною і м’якою, якщо її перед смаженням вимочити в молоці; Попередньо замаринована в гірчиці, вона також стане м’якшою; Її потрібно солити в самому кінці, а перчити спочатку, чорний мелений перець прибирає неприємний запах;

Вкачаний в борошні субпродукт швидко готується і не стає жорстким. Рецепти страв з печінки Як смажити яловичу печінку?

В принципі, це не так вже й складно, головне, дотримуватися технологічний процес приготування. Правильно приготовлена печінка не гірчить, м’яка і ніжна.

Зелень. Печінка ретельно очистити від прозорої плівки, вирізати прожилки і великі вени, нарізати на порції, товщина одного шматочка від 7 до 10 мм. Підготовлену печінку посипте невеликою кількістю харчової соди, і дати полежати деякий час, потім її необхідно промити і промокнути рушником.

Посолити і поперчити печінку, потім кожен шматочок обвалюють у борошні і смажимо на сковороді з розпеченим маслом з двох сторін по три хвилини. Якщо шматочок більше, ніж потрібно, то можна смажити і п’ять хвилин. Коли печінка готовий, її викладають на тарілку і прикрашають зеленню і шматочком вершкового масла, який розтанувши, надає печінки особливий м’який смак. Смажена печінка з апельсинами Апельсин дві штуки.

Печінка очищаємо вручну від плівки і за допомогою ножа видаляємо непотрібні прожилки, вінки і шматочки м’язів. Ріжемо на порційні шматочки товщиною менше одного сантиметра, кожен шматочок змащуємо гірчицею, за рахунок неї вона буде ще м’якше.

Перед тим, як смажити яловичу печінку, її обвалюють у невеликій кількості борошна і смажимо в сковороді дві хвилини на сильному вогні і ще три хвилини на слабкому під кришкою. Потім печінку дістаємо, а в цю сковорідку налийте половину склянки холодної води, вершкове масло, доведіть до кипіння і процідіть через марлю. Один апельсин нарізаємо на акуратні колечка, а другий апельсин пропускаємо через соковижималку. Воду з вершковим маслом змішуємо з соком і вином, тримаємо на маленькому вогні, не даючи кипіти, близько п’яти хвилин.

Шматочки печінки викладаю на тарілку, і прикрашають апельсином, соус можна подати окремо або полити їм печінку.

Як смажити печінку?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты