Як варити горох?

Як варити горох?

Як приготувати гороховий суп з копченостями смачним, гарним, наваристим, щоб припав до смаку всім-проблема розв’язувана! Не один рік рецепт горохового супу змінювався: щось забиралося, щось додавалося, але сьогодні я точно знаю, як приготувати страву, яку люблять всі наші. Перші страви, чесно сказати, не особливо шановані в нашій сім’ї, але є якісь кулінарні рецепти, в тому числі і наваристий, які активно вітаються. У їх число входить і гороховий суп. свинячі хрящики копчені (можна сирі) — 500 гр, горох-200 — 300 гр (хто погуще любить, хто ні), картопля-2 шт, морквина велика-1 шт, цибулька ріпчаста середній-1 шт, укропчик. Отже, наш варіант виглядає таким чином: у каструльку з холодною водою опускаємо попередньо нарізані невеликими шматочками і добре промиті свинячі хрящики.

Це можуть бути і реберця теж. Можна взяти і копченості, як належить за класичним рецептом, але ми підемо іншим шляхом, поскладніше, не забуваючи про них. Варимо бульйон протягом мінімум години, не забувши посолити. У цей час готуємо інші складові нашого супу, якими є морковочка, цибулька ріпчаста, картопелька, укропчик і, власне, горох. Горох промиваємо кілька разів в холодній воді і замочуємо на годинку.

Я маю на увазі горох сухий-можна використовувати той, що продається в магазинах (варіантів торгівля пропонує декілька). Миємо, чистимо парочку картоплин, одну хорошу Морковин, одну середню цибулину, пучок кропу. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками і заливаємо холодною водою. На час цю ємність прибираємо в сторону-к замочений гороху під бочок.

Цибулька ріжемо дрібно-дрібно, морквину натираємо на дрібній тертці, додаємо до цибулі. Поки ми проробляли всі ці маніпуляції, наш м’ясний бульйон закипів, ми з нього періодично знімали накип, і суп надалі ми будемо варити на красивій, світлою і прозорій основі. Прийшов час розкрити секрет, як приготувати гороховий суп за нашим рецептом. У бульйон додаємо горох, слив з нього попередньо воду і, увага, — копчену грудинку (ковбаску), нарізану дрібними шматочками. Хочу підкреслити, що і з сирого м’яса попередньо зрізається все сало, якщо таке є, і з грудинки береться тільки пісна (без сала) частина, так що холестерин не зашкалює.

Цибуля не засмажуємо, що не пасеруємо, а варимо сирим. Ймовірно, це пам’ять дитинства відкидає вид плаваючого в тарілці з першою стравою смаженої цибулі (бр-р-р-). Доданий в такому вигляді дрібно порізаними цибулю буде практично не видно!

Він внесе свій аромат в букет горохового супу, не перебиваючи своїх компаньйонів ні на йоту. Додаємо його разом з натертою морквою в підготовлюване блюдо. Хвилин через тридцять підійде і час картоплі. Зливаємо воду і додаємо в вариться суп. Якщо маєте в своєму розпорядженні свіжим кропом, додайте його хвилини за три-чотири до кінця варіння, яка на цій стадії залежить від ступеня готовності картопельки.

Якщо ж зелень сушена, можна додати її разом з коренеплодами. Дуже важлива річ-неодмінно помішуйте суп в процесі варіння! При разваривании гороху в’язкість збільшується, суп стає все густішим, тому ймовірно пригорання до денця каструлі.

Спробуйте наш варіант! Сподіваюся, залишитеся задоволені.

Прихильникам просто овочевих супів, я думаю, не буде зайвим ознайомитися з дивовижним супом. А ось який салат передуватиме наше перше блюдо, а яке буде другим: може рибку посмажимо-вирішуйте самі.

Приємного апетиту!.

Як варити горох?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты