Як варити клейстер?

Як варити клейстер?

У будівельних торгових центрах пропонується безліч сучасних клеять речовин для побутових робіт. Вони мають різний хімічний склад. А хто знає, як варити клейстер з борошна?

При виборі промислового клею необхідно ретельно прочитати інструкцію, визначити вид робіт для склеювання і оцінити шкідливий вплив на ваше здоров’я в процесі роботи. Пам’ятайте, що у кого то з близьких може проявитися алергічна реакція на хімічні складові клею. А адже клейстер з борошна абсолютно нешкідливий! Рецепт клейстеру.

Вода. Попереджаю, що клей краще варити на одну добу. Наприклад, вам сьогодні потрібно три літри речовини для ремонтних робіт. Отже, ставте каструлю з двома літрами води на вогонь. Вона повинна закипіти.

У цей час приготуйте наступну холодну суміш. Для цього насипте в іншу каструльку половину склянки борошна. У літрову банку налийте воду. Потім поступово додаєте маленькими порціями рідина з банки в борошно і розмішуєте, щоб вийшла борошняна суспензія без грудочок.

Вода у великій каструлі закипіла? Тоді вливаєте поступово частинами холодний борошняної розчин в киплячу воду і весь час розмішуєте великою ложкою до необхідної густоти. Маса повинна стати прозорою, а консистенція клею схожа на ПВА або сметану. Як приготувати клейстер ви вже знаєте, але є кілька нюансів.

Точних пропорцій води і муки не існує. Так як в різній місцевості борошно має різні властивості, а так же сорт. Ви можете гарненько посолити клейстер для поліпшення його властивостей і для оберігання склеюваних поверхонь від комах і дрібних гризунів.

Солоний клей стане в нагоді для дитячих виробів. Готовий клей остудити і розлити по зручним для використання баночках, щільно закрити кришками. Наносити клей губкою або пензликом. Такий зручний і екологічно нешкідливий клей можна використовувати для дитячих аплікацій, пап’є-маше.

Для обклеювання паперовими або тканинними смугами віконних щілин. І навіть для наклейки шпалер.

Клей з крохмалю. Як зварити клейстер з крохмалю для склеювання паперових і тканинних деталей? Пропорції такі ж, але спосіб приготування можна змінити. У холодну суспензія додаємо окріп, помішує і доводимо до кипіння. Якщо все ж з’являться грудочки, то клей необхідно процідити і протерти через сито.

Необхідні пропорції розрахуйте дослідним шляхом, тренуючись на невеликому шматочку шпалер. Зайвий клей поставте на ніч у холодильник.

Вранці злегка підігрійте до кімнатної температури.

Як варити клейстер?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты