Як варити компот?

Як варити компот?

Як правильно варити компот з сухофруктів, свіжих фруктів і ягід на зиму Компот, це не що інше, як солодкий відвар, який готується як зі свіжих фруктів і ягід, так і з сушених. Його можна приготувати як з декількох видів плодів, так і з одного виду.

Для того, що б компот був смачним і ароматним, потрібно дотримуватися деяких правил. Приміром, такі плоди як айва, яблука, персики, груші, сливи, абрикоси, черешні попередньо потрібно відварити в гарячому цукровому сиропі. Однак є плоди, які непотрібно варити, їх кладуть в компот в сирому вигляді. До таких плодам відносяться: кавун, диня, банан, ананас, мандарин, апельсин, суниця, полуниця, чорна смородина, малина, виноград. Так само не слід варити швидко розварюються плоди, такі як: груші дюшес, надто стиглі груші, яблука (апорт, антонівські), вишню.

Їх кладуть у вже киплячий, а потім знімають з вогню компот і охолоджують. Для поліпшення смакових якостей компоту і для надання йому аромату, в приготований компот рекомендується додавати фруктово-ягідний сироп, цедру лимона і апельсина.

Як варити компот?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты