Як варити пиво?

Як варити пиво?

Буде зайвим говорити про достоїнства домашнього живого пива, тим більше звареного власними руками. Але питання про те, як правильно таке пиво варити, як вибирати обладнання та інгредієнти, так, щоб не було соромно потім пригощати друзів, негайно обростає нескінченною кількістю нюансів, розібратися в яких новачкові часом непросто. Редакція поговорила із співробітником LavkaLavka пивоваром Данилом Кагановичем і з’ясувала, якими простими методами можна зварити правильне домашнє пиво. Нагріваємо 13 л води до 72 градусів і заливаємо нею солод. Протягом години варимо його при 68 градусах, потім нагріваємо ємність киплячою водою до 76 градусів і витримуємо 15 хвилин.

Сусло доливаємо водою температурою 77 градусів, до тих пір поки не набереться 25 літрів. Зібране сусло потрібно довести до кипіння і проварити протягом 90 хвилин, додаючи хміль. А за 15 хвилин до кінця варіння додати ірландський мох (такий можна знайти у спеціалізованому магазині).

Охолоджуємо сусло до температури бродіння, ретельно проаеріруем і додаємо дріжджі. Залишилося дати йому побродити, перелити в іншу ємність на дображивание з хмелем і розлити по пляшках.

Як варити пиво?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты