Як варити сало?

Як варити сало?

Як не дивно це звучить, але варене сало мало того, що має право на існування, але і вельми смачно. Єдино сало необхідно з прорізом тобто з прожилками м’яса. Причому чим більше м’яса тим смачніше.

Відповідно купуємо подчеревок підчерев’я свині. Шкурка обов’язкове.

На превеликий жаль той шматок, який вдалося придбати красою і великою кількістю м’яса не відрізнявся. Проте вийшов смачним. В силу того, що готувався мінімалістський варіант то спеції, і різні смакові добавки застосовувалися в дуже обмеженій кількості. Отже, знадобиться: Свиняче сало з прорізом і обов’язково зі шкіркою.

Часник. Соль. Запашний перець пару горошин, головне не перестаратися і не перекласти. Лавровий лист.

Приготування до готування займає приблизно хвилин 5-10. Насамперед наливаємо в каструлю води, за кількістю щоб сало згодом було повністю закрито, але не плавало як в морі-океані.

Додаємо у воду сіль, за кількістю як зазвичай додаєте в суп. Ставимо на вогонь і залишаємо закипати.

У цей час, дістаємо сало, при необхідності обпалюють, ретельно шкребу шкуру ножем, щоб шкурка була чистою і гладкою. Нарізаємо тонкими пластинками часник кількість-за бажанням. Але особливо скупитися не варто. Натираємо шматок свинини сіллю, розкладаємо з боку м’яса нарізаний часник.

Складаємо шматок свинини навпіл, або скручуємо в рулет, якщо шматок дозволяє. Шкуркою назовні, часником всередину, природно. Беремо або кулінарний шпагат, або білу нитку і міцно обв’язуємо шматок, щоб у нього навіть не з’являлося ідеї розкритися. Чекаємо закипання води з перцем і закладаємо в неї підготовлене сало. Вогонь не зменшуємо, головне домогтися максимально швидкого повторного закипання. Я за часом варю залежно від величини шматка, в даному випадку варилося приблизно годину-годину з чвертю.

М’ясо має повністю зваритися. За 10-15 хвилин до закінчення додаю в каструлю лавровий лист. Після закінчення варіння лавровий лист дістаємо і безжально викидаємо. Вимкнувши вогонь, залишаємо сало в каструлі остигати в бульйоні. Якщо вам до смаку пружна шкурка то після охолодження витягуємо сало з каструлі, загортаємо в фольгу і ставимо під гніт в холодильник.

Якщо шкурка потрібна м’яка залишаємо сало в бульйоні без холодильника на ніч, якщо готувалося ввечері, тобто годин на 8-10. Потім витягуємо шматок, звільняємо від пут і нарізаємо.

Зберігати згодом в холодильнику у фользі або пергаментним папері. Дуже добре як закуска, хороше доповнення к. Також чудово йде на бутерброди. Повертаючись до обіцяних спеціям і способам варіння. З спецій можна добавть до часнику всередині сала мелений чорний перець.

Чорний перець горошком можна кинути і в воду. Також у воду можна додати бутончік гвоздики, трохи кориці, кардамону.

Варити можна і в цибулинні. Робив і так і так. Про лушпиння можу сказати одне. Єдине, що вона дає легке фарбування шкурки і зовнішніх частин м’яса. А оскільки, як відомо, колір автомобіля на ходові якості не впливає те спеціально морочитися лушпинням великого сенсу не має. Хоча, якщо вдома цибулиння навалом то можна використовувати.

Як варити сало?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты