Як варити щі?

Як варити щі?

Як варити щі з свіжої капусти, напевно, знають у кожному домі. Іноді рецепт сімейних щей передається з покоління в покоління, від бабусі до правнучки. Щі — споконвічно російська страва. Ще в старовину нашу предки говорили: Щи да каша їжа наша. Через багато років це перша страва раніше залишається на наших столах і як і раніше все настільки ж любимо.

Але, як приготувати щі багато господинь не знають, особливо молоді і недосвідчені. Тому ваш улюблений сайт корисних порад Sovets. немає розповість вам кілька цікавих традиційних рецептів приготування щей. Пол кілограма квашеної капусти покладіть в каструлю. Якщо капуста у вас дуже кисла, її необхідно промити під струменем холодної води, щоб прибрати зайву кислинку.

Капусту в каструлі залити склянкою води, додати невелику кількість рослинної олії (близько 2 столових ложок) і тушкувати протягом години. Окремо на сковороді на рослинному маслі підсмажити цибулину, порізану на кубики. Додати до неї терту на крупній тертці моркву і дві столових ложок томатної пасти.

У овочевий або м’ясний бульйон перекласти вже тушковану квашену капусту, додайте зажарку. Проварити вміст близько 20 хвилин. За п’ять хвилин до готовності необхідно додати спеції за смаком і підсмажену до золотистого кольору на рослинній олії борошно (одна столова ложка). Кислі щі подаються з зеленню і сметаною. Попередньо зваріть м’ясний бульйон.

Якщо у вас мало часу, бульйон можна приготувати напередодні, а іншим процесом приготуванням займатися на наступний день. У киплячий бульйон складіть нарізану квадратами або соломкою (як кому більше подобається) свіжу капусту (близько підлозі кілограма), 2-3 картоплини середнього розміру, нарізані часточками. Обсмажити на сковороді в рослинному маслі нашатковану цибулину та моркву, додати до зажарки кілька ложок томатної пасти і протушкувати. У літній час томатну пасту можна замінити дольками свіжих помідорів. Потім овочі додати до бульйону з капустою і картоплею, і варити на слабкому вогні близько 10-15 хвилин.

За кілька хвилин до закінчення готування додати потовчений з сіллю часник і інші спеції за смаком. Щи зі свіжої капусти, також як і щі з квашеної капусти подаються з зеленню і сметаною. Куряче м’ясо (300 р.); Свіжа капуста (300 р.); Морква середнього розміру (1шт.);

Сіль, перець, спеції. Куряче м’ясо (будь-які частини курки на ваш розсуд) залийте холодною водою і поставте на вогонь, щоб зварити курячий бульйон. Варіть бульйон до готовності курки.

Після чого м’ясо слід дістати з каструлі, а сам бульйон процідити, щоб він став прозорим. Проціджений бульйон повернути на вогонь, після того як він закипить, закиньте в нього дрібно нашатковану капусту і нарізану невеликими шматочками картоплю.

Варіть овочі до м’якоті. На рослинному маслі в сковороді обсмажте нарізану кубиками цибулю, а також натерту на великій тертці моркву. Додайте цибулю з морквою в бульйон до капусти і картоплі.

У невеликій кількості олії обсмажте столову ложку борошна до золотистого кольору, після чого додайте її до супу. Інгредієнти в каструлі перемішайте, посоліть і поперчіть, а також додайте спеції за смаком.

Проваріть щі ще протягом трьох хвилин, потім зніміть з вогню і дайте їм настоятися ще протягом чверті години. Такі щи подають в тарілці з шматочком курки, ложкою сметани і посипати подрібненою зеленню.

Також за бажанням окремо можна подати зубчики часнику. Ріпчасту цибулю (1 шт.);

Помідор (2 шт.); Подрібненою зеленню. У киплячу воду закиньте нашатковану капусту. Після того, як капуста злегка підварити, додайте до неї нарізаний невеликими шматочками картоплю.

Окремо в сковороді на олії обсмажте нарізану кубиками цибулю, натерту на тертці моркву, ріпу, а також пластини кореня петрушки. Подрібніть помідори без шкірки і додайте до зажарки. Обсмажені овочі додайте в каструлю з капустою і картоплею, посоліть, поперчіть, додайте свої улюблені спеції, накрийте кришкою і проваріть суп ще протягом чверті години. Щи зніміть з вогню, дайте їм настоятися під закритою кришкою ще близько 10 хвилин, після чого можете подавати до столу, посипавши їх подрібненою зеленню.

Сіль і спеції. У мультиварці, включеної на режим Жарка, обсмажте з додаванням рослинної олії порізану кубиками цибулю, терту на крупній тертці моркву, а також подрібнений соломкою болгарський перець і очищені від шкірки і порізані на невеликі шматки помідори. Якщо помідор у вас зараз немає, то можете їх сміливо замінити додаванням до овочів кількох столових ложок томатної пасти або кетчупу.

Промите й очищене від плівок м’ясо нарізаємо на маленькі шматочки і додаємо до овочів. Нашаткуйте половину качана капусти, додайте її до решти інгредієнтів. Туди ж відправте подрібнений невеликими кубиками картоплю. Продукти залийте холодною водою, додайте сіль. Мультиварку переведіть у режим Суп.

Традиційно подають щі, посипати подрібненою зеленню, а також з декількома зубчиками часнику. Приємного апетиту!.

Як варити щі?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты