Як відкрити пиво?

Як відкрити пиво?

Незважаючи на те, що останнім часом відкрилося досить багато магазинів торгують пивом на розлив, цей бізнес-проект як і раніше залишається досить прибутковою витівкою. Це обумовлено тим фактом, що пивний ринок досі не заповнився, а споживання цього слабоалкогольного напою продовжує рости зі швидкістю, приблизно 15% на рік. Оскільки пивні магазини це сезонний вид бізнесу, то слід велику увагу приділяти напрацюванні постійної клієнтури.

У літній період, безумовно, продажі будуть великими ніж в зимовий, проте взимку саме постійна клієнтура зможе забезпечити стабільний дохід. Не так давно Державна Дума РФ прийняла закон згідно з яким, починаючи з 13 січня 2013 пивом зможуть торгувати тільки ті торговельні точки, загальна площа яких перевищує 50 квадратних метрів, відповідно, робити приміщення менших розмірів не має сенсу.

Також слід враховувати той факт, що навіть під час великого напливу відвідувачів вітрина повинна бути добре видна. Тому, на початковому етапі, найкраще відкривати магазин загальною площею якраз близько 50 квадратних метрів, частина з якої буде відведена під склад, а інша під торгове приміщення. Вартість торгового обладнання до 80 тисяч рублів, в цю ціну входить вартість стійки, холодильника-вітрини і касового апарату

Устаткування для розливу та зберігання пива зазвичай, кеги, піногасники та інше обладнання і поворотну тару постачальники надають безкоштовно Зовнішня обробка, вивіска і інша зовнішня атрибутика магазину від 30 тисяч рублів

Зарплата працівникам також розраховується індивідуально, залежно від регіону У загальному і цілому початкові витрати можуть скласти від 300 тисяч до 1 мільйона рублів, залежно від того в якому регіоні і місці планується відкриття магазину. У цю суму, крім перерахованого вище також входять витрати на закупівлю першої партії пива і закусок до нього, а також деякі інші супутні витрати. При цьому термін окупності витрат становить, як правило, від 3 місяців до півроку, а рентабельність підприємства можна оцінити протягом першого року з моменту відкриття.

Дозвіл на торгівлю необхідно отримувати або у адміністрації торгового центру, де планується відкривати точку, або у представників влади, якщо магазин буде розташований на вулиці Висновку від трьох головних наглядових органів санепідстанція, Роспотребнадзор і пожежні Договору з орендодавцем, з постачальниками і з персоналом При відкритті торгової точки також варто подбати про те, щоб з одного боку асортимент був досить широким, а з іншого щоб товар швидко продавався.

Тому рекомендується на початковому етапі вибрати до 10 сортів пива і один сорт квасу, якими ви і будете торгувати. Також бажано щоб представлене у вас пиво, не тільки відрізнялося за сортами, але і по ціновій категорії. Це дозволить залучити клієнтів різних соціальних шарів, тим самим збільшуючи ваш прибуток.

Також правильним кроком буде торгувати в магазині і закусками до пива, наприклад сушеними морепродуктами, горішками і всілякими снеками.

Як відкрити пиво?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты