Як заморозити ягоди?

Як заморозити ягоди?

Для кожного продукту існує своя технологія заморозки. Ягоди (малина, смородина, агрус, вишня, суниця і полуниця) слід помити, трохи просушити і потім розкласти на плоску тару. Поставити в морозильну камеру і після заморозки висипати в контейнер. Фрукти з кісточками (абрикоси, сливи) перед заморожуванням слід розрізати навпіл і вийняти кісточки.

Потім розкласти на піднос і заморозити. Після цього як зазвичай пересипати в контейнер.

Фрукти (груші, яблука), з яких зазвичай роблять сушку або повидло, можна приготувати інакше. Нарізати невеликими шматочками без кісточок. Трохи підморожувати на тарілці, потім перекласти в посуд і залити цукровим сиропом з розрахунку: n ст. цукру на 1 ст. води кімнатної температури. Закрити кришкою і поставити в морозильну камеру. Ягоди суниці можна заморозити двома способами.

1. Велику і середніх розмірів, цілу і суху суницю заморожують, розклавши на лотку в один шар і витримавши в морозильнику до повного подморажіванія. Перед заморожуванням ягоди можна посипати цукром. 2. Суницю також можна заморозити і в банках в цукровому сиропі. Підготовлені ягоди укладають в чисті сухі банки, заливають цукровим сиропом (300 г цукру на 1 л води) і охолоджують, потім витримують у морозильній камері протягом 24 годин. Банки із замороженою суницею щільно закривають поліетиленовими кришками і зберігають у морозильній камері.

Підготовлені (вимиті, очищені від плодоніжок і кісточок) ягоди пересипають цукром, упаковують в невеликі ємності, вистелені поліетиленовою плівкою і поміщають в морозильну камеру, де температура підтримується в межах -12. -18 `, А зберігають при температурі -12`. Таким же способом можна заморозити ягоди агрусу, кизилу, калини та ін Малину можна заморозити як з цукром, так і без нього.

Стиглі ягоди розкладають у невеликі ємності, вистелені поліетиленовою плівкою, пошарово пересипають цукром, ставлять на 3-4 години в прохолодне місце. Потім ємності накривають кришками або плівкою і поміщають в морозильник.

Розморожування малини в процесі зберігання не допускається. Ягоди смородини (чорної, червоної, жовтої, білої) промивають, просушують, насипають в невеликі ємності або на піддони і заморожують. Ті, які заморожували розсипом, потім зсипають в поліетиленові пакети і зберігають у морозильній камері.

Використовують в міру необхідності. Журавлина — сама невибаглива для зберігання ягода.

Її до настання морозів можна тримати в міських умовах на балконі, а в сільських — на відкритому повітрі, заливши водою. З настанням заморозків воду потрібно злити, а ягодам дати замерзнути.

Цілі неушкоджені ягоди журавлини можна і без заморозки зберегти до весни.

Як заморозити ягоди?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты