Як заварювати Да Хун Пао?

Як заварювати Да Хун Пао?

Заварювання чаю це не просто набір нехитрих правил, використовуючи які можна порадувати себе смачним напоєм. Правильне і грамотне заварювання чаю це справжній ритуал, освоєння якої вимагає часу і уваги до деталей. Ви любите Да Хун Пао? Так-так, це той самий китайський улун, який володіє неповторним смаком кави з ніжним, солодкувато-фруктовим присмаком.

Серед аматорів вишуканих чайних напоїв Да Хун Пао займає особливе місце. Свого часу Да Хун Пао став справжнім королем серед інших сортів чаю. Да Хун Пао не тільки сприяє нормалізації обміну речовин, але і підвищує тонус і енергію. Однак не всі любителі Да Хун Пао знають, яким чином потрібно правильно заварювати цей чай, а адже саме від технології грамотного заварювання в чому залежить смак і аромат отриманого напою. Як же заварювати Да Хун Пао?

1) У першу чергу потрібно правильно вибрати чай. Тільки з якісного продукту можна отримати справжній китайський напій. Якщо Ви виберіть поганий чай, то навіть при дотриманні всіх правил заварювання Да Хун Пао результат все одно Вас розчарує. 2) Щоб заварювання Да Хун Пао було правильним, необхідно розігріти чайник до температури близько 90 С. Вода не повинна докіпеть до кінця. Вимкнути чайник потрібно в той момент, коли з’являться великі бульбашки.

Для заварювання Да Хун Пао рекомендують використовувати тільки чисту воду з пляшок. Вода з-під крана не підійде, оскільки в цьому випадку напій втратить більшість своїх смакових якостей, а також неповторний пряний аромат за рахунок вмісту в проточній воді всіляких домішок.

3) Далі необхідно обполоснути окропом чайник для заварювання, а також самі чашки для підігрівання посуду, щоб знищити мікроби. Також це необхідно для того, щоб від перепаду температури Да Хун Пао не загубив своїх корисних властивостей. Це можливо тільки в тому випадку, якщо посуд буде теплою. 4) Після цього необхідно насипати чай в спеціальний заварник.

На саме дно потрібно помістити розламані листочки. Після цього засипаються цілі листочки. Такий порядок необхідний для того, щоб дрібні чайні листочки Да Хун Пао не виливати занадто швидко, а давали повноцінний і насичений завар. Розрахунок дуже простий: одна чайна ложка Да Хун Пао на одну людину. 5) Залив чай кип’яченою водою, необхідно вже через кілька секунд злити воду.

Це дає можливість убити мікроби і допоможе чаю розпуститися. Другий етап заливки: необхідно налити воду до країв, даючи їй можливість перелитися за краї. За часом заварювання Да Хун Пао займає 3 хвилини. 6) При подальшому заварюванні Да Хун Пао потрібно збільшувати час приблизно на 20 секунд.

Да Хун Пао хороший навіть після 7-8 заварювань. Навіть тоді він не втрачає своїх смакових якостей і неповторного аромату. Багатьох цікавить питання, як правильно зберігати Да Хун Пао?

Чай повинен знаходитися в герметичному контейнері, у сухому місці, без прямого впливу сонячних променів. Да Хун Пао може зберігатися до двох років.

Як заварювати Да Хун Пао?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты