Як зробити брагу?

Як зробити брагу?

На додаток до розглянемо найпростіший браги з варення. Адже не секрет, що, незважаючи на всі хитрощі господині будинку, варення може почати псуватися. Причин тому може бути багато (і невитримана рецептура при виготовленні, і неправильне зберігання), річ не в цьому.

Продукту можна дати друге життя, вигнавши з нього. Так як зробити брагу з варення? Якщо обсяги зіпсованого варення невеликі, користуємося свого роду лабораторної методикою. На 3 л браги потрібно 0, 5 л варення, цукор за смаком і 100 гр будь-якого (можна дешевого).

Варення завантажити в трилітровий бутель, залити прохолодною кип’яченою водою, додати цукор з пивом. Бутель прикрити марлею і півтора тижні витримати в теплому місці, після цього перегнати. Якщо масштаби катастрофи пристойні, застосовуємо майже заводську технологію. Змішати в молочному бідоні 30 л кип’яченої теплої води, 6 л зниклого варення, 3 кг цукру і 200 гр дріжджів. Ретельно перемішати до повного розчинення цукру.

На п’ять днів виставити в затемнене тепле місце для бродіння. При перегонці з 1 л варення виходить близько 1 л. Є більш дієві рецепти браги з варення. Варення залити холодною водою приблизно в тій же пропорції, додати цукор, операції проводити у великій ємності (емальованій каструлі або відрі). Ємність виставити на вогонь і при постійному помішуванні підігріти, вогонь вимкнути і дати охолонути суслу до кімнатної температури. До цього часу повинна бути готова закваска (3%-е винні дріжджі, розведені в теплій воді до однорідної консистенції).

Закваску додати в сусло, перемішати, все перелити в бродильну ємність (бідон) і поставити під водяний затвор. Помістити ємність в тепле місце до закінчення процесу бродіння (тиждень-два). Далі на вибір можна вживати відфільтровану брагу в чистому вигляді, або перегнати в самогонному апараті.

Як зробити брагу з варення питання нескладне. Якщо варення щойно забродило, його можна в деяких випадках перетравити. Але коли процес, як любив казати Горбачов, пішов і стає незворотнім, вихід один пустити його на брагу.

Потрібно тільки хоча б приблизно знати, скільки цукру пішло при варінні варення, а потім використовувати пропорції самогону з цукру. Розбавляти варення слід теплою (понад 30 `С) водою, щоб не припинити роботу дріжджів. Рецепт браги з варення може вийти у кожного свій, неповторний і прив’язаний до конкретних умов.

У результаті повинно вийти щось, схоже на це (показано зброджування вишневого та малинового варення).

Як зробити брагу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты