Як зробити домашні чіпси?

Як зробити домашні чіпси?

Я іноді готую домашні чіпси на звичайній сковороді, багатьом людям подобається) Давайте відразу до справи. Нариваємо папірці, набиваємо ними каструлю.

Папірці потрібні щоб на них стікав жир з готових чіпс, бажано нарвати їх пооб’емнее, щоб у разі чого можна було потрясти каструлею і чіпси закопалися в папірцях глибше. В даному випадку я використовував листи А4, зійде також і туалетний папір. Не здумайте використовувати газети або листи з фарбою — вона може потрапити на продукт, а це не зовсім приємна приправа для вашого організму.

Перетворюємо картоплини в тонко нарізані чіпси. Робити це найкраще на тертці горизонтального типу, з регульованим зазором між лезом і поверхнею. У мене це близько 1, 5-2 мм, що цілком навіть непогано.

Всього за п’ятнадцять секунд можна здоровенну картоплину перетворити на кілька десятків чіпсових заготовок. На таких швидкостях рекомендую користуватися спеціальною рукояттю, яка зручно тримає картоплину і захищає ваші пальці (до речі мав необережність порізатися якраз під час підготовки даного репортажу, бо готував рано вранці і не встиг прокинутися)

Також можна проявити фантазію і зробити, наприклад, приємний сюрприз близькій людині — сердечок. Беремо картоплину, зрізаємо краю так, щоб у розрізі виходив необхідний об’єкт і пропускаємо через тертку, маємо на виході стопку тоненьких сердечок

Можна звичайно окремо кожну вирізати вручну для найбільшої краси, але згідно сьогоднішньої задумом мені потрібно їх зробити багато і досить швидко. Тепер сам процес приготування. Наливаємо в сковороду масла побільше, але не доверху (на жаль на знімку не видно, скільки налито у мене).

Врахуйте, що довго смажити на одному і тому ж маслі не можна, особливо на високих температурах. Я смажу на середній температурі, так що одна чіпси лежить в маслі три хвилини. Для оперування з чіпсами я використовую дві вилки, підчіплюю плаваючі в олії чіпсіну, перевертаю і виймаю їх, або ж придавлюючи, щоб вона повністю занурилася в масло. Виймаючи готову, даю кілька секунд краплях масла стекти, потім кидаю її в каструлю з папірцями.

У кожному разі, всі ці навички досягаються за допомогою практики, так що всі нюанси і не згадаю. Ось декілька: Масло міняйте частіше, якщо чіпси в ньому у вас вже багато разів підгоріли, бо канцерогени і всі справи; тому намагайтеся готувати на низьких температурах, так ви більше приготуєте, нехай і за довший час

Хороші чіпси повинні бути золотистого відтінку, чим світліше тим краще. Ваше завдання випарувати з них рідину і зробити сухим і ламким, для цього необов’язково їх спалювати. Якщо відчувається присмак підгоріло — це не є добре. Коли кладете в масло сиру чіпсіну — не знаю як назвати цей об’єкт коректно — стежте щоб вона обсмажувалася рівномірно, інакше в середині наприклад вона може залишитися м’якою, а по краях хрусткою або навіть підгорілої. Взагалі чим більше масла, тим ця задача простіше, але можна і на середній кількості масла насмажити майже стільки ж

Ось і чіпси. До цього часу наша велика каструля з папірцями заповнена вщерть, папірці все в маслі ми дістаємо і викидаємо.

Якщо ви хочете посолити чіпси або посипати панірувальними сухарями або зеленню або ще чим-небудь, закидайте цього добра в каструлю, щільно накрийте кришкою і поперевертали її, покрутіть по-всякому. Чіпси і приправа будуть вільно бовтатися всередині і липнути один до одного. Чи не перербарщівайте.

Сьогодні я також використовую сметанно-кроповий соус. В даному випадку я взяв сушений кріп, до купи ще й цибулю, насипав з чайну ложечку цього всього в кухоль і залив столовою ложкою окропу, щоб сушена зелень віддала смак. Потім закидав зверху сметани і гарненько перемішав. Також рекомендую посолити цей соус.

Загалом, продукт готовий до вживання, можна з пивом, можна ще як-небудь. Оскільки сьогодні чіпси йдуть на винос, за пару хвилин за допомогою пари листів А4 і степплера можна зробити досить місткий стакан під них. Соус також можна залити в яку-небудь одноразову невелику посудину, під меду наприклад. Ніщо вам не заважає проявляти винахідливість і експериментувати з формою, смаком і способом подачі сього страви. Мені потрібно було встигнути до початку робочого дня, плюс я порізав палець через свою неакуратність, тому я багато чого робив тяп-ляп сьогодні.

Варнінг! Чіпси, приготовані в домашніх умовах, не набагато корисніше ніж їх хімічні побратими з піврічним терміном придатності. Це їжа, набита шкідливими для організму елементами, у випадках неправильного приготування навіть. Попереджаю, їсти чіпси щодня, та й хоча б щотижня, шкідливо для організму. Але якщо ви не бухати і не курите, то зрідка можете дозволити собі такі вкусняшки.

А якщо бухати і курите, то яка різниця.

Як зробити домашні чіпси?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты