Як зробити домашню ковбасу?

Як зробити домашню ковбасу?

За цим рецептом готувала домашню ковбасу моя бабуся, так її готує мама, а тепер частенько готую і я. Цілком припускаю, що спочатку рецепт був складніше, але з часом відшліфували, пішло все не дуже важливе і не дуже потрібне, він став простіше і зручніше. А ковбаска по ньому виходить найсмачніше! Спробуйте! Домашня ковбаса (за маминим рецептом) СКЛАД: ПРИГОТУВАННЯ: Для ковбаси я беру тільки свинячу шию. Так, пробували комбінувати м’ясо + сало, але з шиєю все одно соковитіше і краще, оскільки в ній багато внутрішнього жиру, який і дає ковбасі соковитість, але в той же час не робить її надмірно жирною а вже тим більше сальної.

Якщо шиї немає, можна, звичайно, взяти більш пісну частина свинини і сало у співвідношенні 4/1 т. е. на 4 частини м’яса 1 частина сала, але повторюся, що з шиєю ковбаса виходить смачніше, тому дуже рекомендую використовувати саме шийку. М’ясо наріжте дуже дрібним кубиком. Розумію, що довго, але якщо перекрутити, то ковбаса істотно втратить в смаку, тому не лінуйтеся, нарізайте!

Додайте сіль, мелений перець, нарізаний часник за смаком і розтерті в крихту лаврові листочки. При бажанні можете додати й інші спеції, ми теж пробували, але потім зупинилися на цьому мінімумі)) Все ретельно вимісити.

Тарілку з фаршем накрийте і поставте на добу в холодильник визріти настоятися. При бажанні фарш можна періодично перемішувати, але якщо забудете не біда, можна обійтися і без перемішування. Настоявся фарш ще раз добре вимішайте.

При вимішування додайте трохи води, щоб на дотик фарш ні сухим, в ідеалі він повинен бути в’язким, приблизно таким, яким був після нарізки м’яса. Воду додавайте поступово, малими порціями. Багато не додавайте, щоб фарш не став мокрим.

Свинячі кишки для ковбаси я купую в готовому вигляді, зазвичай вони вже підготовлені, очищені і засолені, тому залишається тільки промити їх від солі і залити на кілька годин холодною водою. Іноді, звичайно, доводиться доочищати, тоді беру ніж з великим лезом і зворотного тупою стороною відскрібатися дочищаються все зайве, але на щастя таке трапляється вкрай рідко, зазвичай достатньо тільки промити. Підготовлені кишки одягаю на трубочку для ковбаси (зазвичай йде в наборі до м’ясорубці) або, якщо раптом такої немає, можна використовувати воронку, кондитерський шприц або шийку пластикової пляшки.

А далі все просто: зав’язуєте на кінці вузлик і заповнюєте кишки підготовленим фаршем. Можна заповнювати за допомогою м’ясорубки, а можна руками. У процесі заповнення можна періодично перекручувати кишки, щоб виходили ковбаски потрібного розміру. При заповненні стежте, щоб ковбаски були рівними тобто більш-менш рівномірними по товщині, без пустот і провалів, але в теж час не заповнюйте кишки дуже щільно, інакше в процесі готування ковбаса може лопнути. Підготовлені ковбаски часто наколи тонкої голочкою.

Наколювання особливо актуально при щільному заповненні, оскільки залишився всередині повітря при нагріванні розширюється, що може призвести до того, що ковбаса при обсмажуванні лопне. Ковбаски акуратно опустіть в киплячу воду і варіть 5 7 хвилин, а потім дістаньте і обсушити. Далі їх можна обсмажити до готовності, а можна покласти в холодильник, де ковбаски можуть зберігатися протягом 3 днів, і обсмажити коли потрібно. Подваренний ковбаски можна залити розтопленим жиром і в такому вигляді вони можуть зберігатися в холодильнику протягом цілого місяця, а то й довше, а так само їх можна покласти в пакет і заморозити.

Обсмажувати заморожені ковбаски можна навіть без попередньої розморозки — прямо з морозильника на сковорідку і на маленькому вогні під кришечкою доводите до повної готовності. Приємного вам апетиту! Залишати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі сайту!

Зареєструватися чи пройдіть авторизацію якщо Ви вже зареєстровані.

Як зробити домашню ковбасу?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты