Як зробити дріжджі?

Як зробити дріжджі?

Дріжджі використовуються для приготування дуже багатьох хлібобулочних виробів. Останнім часом, коли готувати смачний хліб удома стало можливим завдяки, багато господинь прагнуть використовувати тільки натуральні інгредієнти, щоб зробити хліб максимально домашнім. У зв’язку з цим знову актуальним стало питання про те, як приготувати дріжджі в домашніх умовах. Про тонкощі і секрети їх приготування і піде мова в нашій статті. Дріжджі можна приготувати з багатьох продуктів з житнього хліба, пива, солоду, картоплі, хмелю, борошна і навіть родзинок.

Приготування домашніх дріжджів з будь-якого з них на практиці виявляється набагато простішим, ніж може здатися. Щоб приготувати дріжджі з пива, потрібно розвести склянку борошна в теплій воді, залишити на 6 годин, потім додати 1 склянку пива і 1 ст. л. цукру, перемішати, прибрати суміш у тепле місце. На холоді такі дріжджі теж зберігаються чудово, але зберігати їх потрібно в щільно закритій банці або пляшці. Для дріжджів з картоплі натерти на дрібній тертці 2 бульби, перемішати з 1 ч. л. солі, 1 ст. л. води і 1 ст. л. цукру, потім залишити суміш на 12 годин дріжджі будуть готові через цей час. Для дріжджів з житнього хліба 500 г хліба потрібно подрібнити, перемішати з 500 мл води або кислого теплого молока, 2-3 ст. л. цукру і жменею родзинок, на добу залишити.

Далі маса проціджується через сито, хліб віджимається. На цьому настої потрібно приготувати опару по консистенції схожу на сметану і прибрати її в тепло, через 2-3 години дріжджі будуть готові. Для дріжджів з родзинок потрібно промити 100-200 г родзинок теплою водою, скласти в пляшку з Невузький шийкою, в яку налито молоко, влити теплу воду, додати цукор, зав’язати 4-шарової марлею, залишити в теплі. На 4-5 день почнеться бродіння, тоді дріжджі можна буде відокремлювати від основної маси.

Для дріжджів із солоду потрібно взяти 1 склянку борошна, половину склянки цукру і перемішати з 3 склянками солоду і 5-ю води, проварити 1 годину. Далі теплий розчин розливається по пляшках, нещільно закривається і забирається на добу в тепло, після чого переноситься в холодне місце. Найбільш простий спосіб приготування домашніх дріжджів з борошна.

Половину склянки борошна потрібно перемішати з 150 мл теплої води, залишити при кімнатній температурі і щодня протягом 3 днів підливати по 1 ст. л. теплої води. На 4-й день суміш ставиться на слабкий вогонь, проваривается, далі їй потрібно дати охолонути, всипати 1 ст. л. борошна, ретельно перемішати. Потім ще 2 дні поспіль в суміш всипається ще по 1 ст.

л. борошна, далі суміш накривається рушником і 2 дні витримується при температурі 20-22 градуси. Використовувати такі дріжджі можна як пресовані, зберігати їх в холодильнику можна не більше ніж 10 днів.

Як зробити дріжджі?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты