Як зробити медовуху?

Як зробити медовуху?

Як приготувати медовуху своїми руками? Закип’ятіть 10 л води і вилийте в неї 1, 5 кг меду (літрова банка під кришку), розмішайте, щоб мед не пригоріла, і кип’ятити 3 5 хвилин, знімаючи піну (це спливає білок, що міститься в квітковому пилку). Після припинення піновиделенія всипте 10 г шишок хмелю, розмішайте, зніміть з вогню і накрийте кришкою.

Розведіть в солодкій воді 3 г хлібних дріжджів, дайте їм піднятися і, коли розчин меду охолоне до 4050 С, вилийте в нього дріжджі. В якості посуду для кип’ятіння і бродіння можна використовувати емальоване або нержавеющее відро. Посуд має бути постійно закрита кришкою, так як на світлі йде оцтове бродіння. При температурі 2224 С бродіння триває 5 діб. Далі зніміть сіткою або друшляком зверху хміль і розлийте отриману рідину в пляшки з-під кока-коли, поклавши в воронки дрібні сітки або марлю.

Пляшки наповнюйте не доверху. Кришки пляшок туго загвинтити і поставте в прохолодне (14 С) темне місце для дозрівання.

Через пару днів спустіть з пляшок тиск і знову загвинтите кришки. Всі інші пляшки не годяться їх може розірвати.

Через 45 днів дозрівання напій готовий, але, перш ніж розливати його по келихах, потрібно стравити тиск, інакше мінімум половина рідини пінним фонтаном вилетить з пляшки, У правильно приготовленого напою смак слабкого шампанського. Напій може зберігатися в холоді 2 березня тижні, не більше.

При заморожуванні втрачає свої якості.

Як зробити медовуху?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты