У яких продуктах міститься калій?

У яких продуктах міститься калій?

Що є. і чому Все найважливіше про каліе КАЛІЙ, як уже згадувалося вище, є основою нашої системи харчування.

Першим кроком до досягнення мінерального рівноваги в нашому організмі має стати зменшення частки солі в нашому повсякденному раціоні. Наступним кроком має стати збільшення споживання калію.

Найбагатшими джерелами калію є культурні рослини: свіжі фрукти, свіжі овочі, проросле зерно, бобові й недроблене зерно саме ці продукти є основою нашої системи здорового харчування. Для того щоб досягти оптимальних результатів, вам слід вживати в їжу продукти, багаті калієм, протягом усього дня. Всі фрукти і велика частина овочів містять калію в десятки, а то й у сотні разів більше, ніж натрію. Тому кожному з нас повинна бути очевидна важливість збільшення в нашому раціоні частки саме цих продуктів харчування. Апельсини, банани і печена картопля здавна є загальновизнаними джерелами калію.

Тому регулярно включайте їх в свій щоденний раціон. Диня є ще одним чудовим джерелом калію. Частіше включайте її в своє меню. Для різноманітності можна вживати її сік або готувати з неї пюре м’якоть у цього плоду досить ніжна.

Дуже великий вміст калію в кавунах. Використовуйте на всі сто відсотків сезон дозрівання цих плодів і їжте їх якомога більше. Знову ж, для різноманітності смакових відчуттів можна виготовляти з них сік або пюре очистіть їх від кірки і все. Бобові, такі як квасоля звичайна, квасоля лима і сочевиця, також містять багато калію, а крім того ще й білок.

З усіх бобових виходять чудові супи. Ви можете підвищити вміст калію в супах домашнього приготування, якщо додасте в них пастернак, брукву, картоплю або гарбуз. Завжди додайте терту моркву до салатів і сандвічів власного приготування цим ви ще більше збільшите вміст калію у власному раціоні. Плоди авокадо містять дуже багато калію і служать чудовим доповненням до різних салатів і сандвічів. Крім того, авокадо містить високоякісний білок і вельми важливі для організму жирні кислоти.

Вживаючи щойно приготовані соки зі свіжих овочів, ви не тільки відчуєте справжню насолоду, але до того ж забезпечите свій організм істотною кількістю калію. Приміром, один стакан свіжоприготованого морквяного соку містить приблизно 800 мг цього елемента.

Ви можете змішати в міксері кілька видів свіжих фруктів і приготувати собі багатий калієм сніданок або закуску. Таке ароматне пюре буде неперевершеним калієвим коктейлем для задоволення потреб організму в цьому елементі. Для того щоб зберегти в продуктах харчування максимальну кількість калію, рекомендується готувати їх на пару або відварювати в мінімальному об’ємі води. Ні в якому разі не вживайте калій у вигляді будь-яких хімічних сполук або лікарських форм: це призведе до подразнення травного тракту, а при великих дозах це навіть може стати небезпечним для життя. Фрукти і овочі містять багато води, харчової клітковини і калію тобто найголовніші компоненти в битві з целюлітом.

Щодня ви обов’язково повинні не менше 3-5 разів їсти фрукти і не менше 4-6 разів овочі. Зробити це зовсім не складно, якщо ви уважно ознайомитеся з ідеями планування харчового раціону. Наприклад, один або дві склянки свіжоприготованого фруктового або овочевого соку можна зарахувати за один або два овочевих салату. Як правило, краще всього купувати в магазинах найсвіжіші фрукти та овочі.

Завжди вибирайте щільні, невялие плоди. Вони не повинні мати пошкоджень або ділянок, м’яких на дотик. Купуйте рівно стільки фруктів і овочів, скільки ви здатні з’їсти в найближчі день-два. Для того щоб зберегти всі цінні поживні речовини, рекомендуємо зберігати всі продукти рослинного походження в холодному сухому місці.

Ні в якому разі не очищайте від шкірки і не розрізайте фрукти і овочі, якщо не збираєтеся вживати їх у їжу безпосередньо в даний момент. Ні фрукти, ні овочі ніколи не слід вимочувати у воді. Рекомендуємо тільки ретельно промивати їх і очищати від бруду під струменем холодної води. Варити овочі рекомендується до тих пір, поки вони стануть м’якими, але ні в якому разі не слід допікати, щоб плоди втратили природну форму.

Найкращим способом кулінарної обробки для овочів є варіння їх на пару або обсмажування в маслі постійним перемішуванням. Фрукти рекомендується завжди вживати в виключно в сирому вигляді. Вони можуть стати веліклепной закускою перед основними стравами. Настійно радимо вам завжди купувати овочі фрукти в сезон їх природного дозрівання.

У цей час вони мають найвищими поживними і смак вимі якостями. Вживайте в їжу тільки стиглі фрукти.

За намагайтеся кожний прийом їжі випереджати закускою і яких-небудь сирих продуктів салати зі свіжих овочів, свіжі фрукти і салати зі свіжих фруктів.

У яких продуктах міститься калій?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Комментарии закрыты